Firmele care au furnizat informații inexacte în aplicația SUMAL 2.0 se confruntă cu sancțiuni financiare în valoare de 40.000 de lei

Data:

Polițiștii din județul Argeș au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru două companii active în industria exploatării lemnului, care au introdus informații false în aplicația SUMAL, utilizată pentru monitorizarea transporturilor de masă lemnoasă. Sancțiunile au fost impuse pentru emiterea avizelor de însoțire a mărfii fără a fotografia mijloacele de transport pentru lemn. În plus, polițiștii au confiscat lemn în valoare de peste 90.000 de lei.

Inspețiile la companiile din domeniul exploatării lemnului au fost efectuate de polițiștii din Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș și de specialiștii Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, după suspiciuni că acestea furnizaseră date false în SUMAL 2.0.

În urma verificărilor la o companie din comuna Pietroșani, s-a descoperit că, în perioada august 2023 – ianuarie 2024, reprezentantul acesteia a emis 8 avize de însoțire a materialului lemnos, transportând un total de 251,445 metri cubi de lemn fără a fotografia mijloacele de transport. Compania a fost amendată cu 30.000 de lei, conform Legii 171/2010, și lemnul în valoare de 84.956,15 lei a fost confiscat.

O situație similară s-a întâlnit și în cazul unei firme din comuna Davidești. Verificările au arătat că, în perioada iulie – decembrie 2023, au fost emise 7 avize de însoțire a materialului lemnos, fără a fi fotografiat mijlocul de transport. Această companie a primit o amendă de 10.000 de lei, iar lemnul în valoare de 7.142,72 lei a fost confiscat.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...