O firmă IT recolta celule stem

Cele mai citite

SC Epsilon care funcţionează la parterul unui bloc din oraş făcea ilegal recoltări de ţesuturi. În perioada aprilie – septembrie 2010, angajaţii firmei au reuşit să păcălească 22 de persoane. „Beneficiarii“ au achitat sume de bani între 2.500 şi 5.000 de lei.

În perioada aprilie – septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinici din Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte, sau prin intermediul internetului, inculpaţii au reuşit să încheie contracte cu 22 de persoane, în vederea recoltării de celule stem, cerându-le sume de bani cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Structura Centrală au trimis în judecată la sfârşitul săptămânii trecute pe administratorul firmei Gabriel Anastase şi asociatul său Constantin Preda, împreună cu Lioara Nicoleta Liseanu şi Georgiana Maria Panduru.

Aceştia sunt învinuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de ţesuturi, scoaterea din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fără a avea autorizaţie. Celulele stem erau recoltate de la paciente la naştere, conform contractului încheiat şi predate inculpaţilor, fiind transportate în Madrid, Spania.

Firma are sediul pe Bulevardul Nicolae Titulescu, la parterul unui bloc. Ea s-a făcut cunoscută în mica urbe prin serviciile de calitate în domeniul IT: instalarea şi configurarea software, configurare de cont e-mail, internet, diagnosticare placă de bază, diagnosticare sistem de calcul. Pe internet însă, Stem Safe Epsilon oferea servicii medicale. Doritorii puteau să plătească de la trei tranşe până la rate pe doi ani.

Pentru cele trei tranşe, acestea plăteau 1.200 de lei la naştere, 1.200 de lei în prima lună şi 1.200 de lei în luna a doua, iar timp de 20 de ani stocare, trebuiau să plătească câte 190 de lei pe an. Pentru şapte tranşe, se ahita un avans de 600 de lei, după care şase tranşe lunare a câte 500 de lei. Stem Safe nu avea autorizaţie specială emisă de Agenţia Naţională de Transplant, dar administratorii firmei încheiau contracte pentru recoltarea de celule.

„E o problemă personală“

La sediul firmei sunt afişate două numere de telefon, pentru urgenţe. Am sunat pe unul dintre numerele de telefon. Persoana care a răspuns, dar care a refuzat să-şi dea numele, a precizat: „Nu aveţi cum să vorbiţi cu Gabriel Anastase, nimeni nu va face nici o declaraţie. Asta este o problemă personală şi terminaţi cu prostiile“. Apoi, a închis telefonul.(Sursa Adevarul)

Ultimele articole

Producătorul de medicamente AstraZeneca și o firmă americană lucrează la proiectarea unui nou anticorp pentru combaterea cancerului

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a încheiat un acord în valoare de până la 247 de milioane de dolari cu...

Firmă din Dâmbovița – amendată de polițiștii argeșeni pentru transport ilegal de lemne

Echipa de polițiști de la Secția de Poliție Rurală Rucăr a identificat un agent economic din județul Dâmbovița, cu...

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ