Festivalul „Zilele Dovleacului” din nou la Buzău

Cele mai citite

Acesta este al șaptelea an în care județul Buzău găzduiește cu entuziasm festivalul “Zilele Dovleacului”. Evenimentul a devenit deja o tradiție binecunoscută, iar buzoienii îl așteaptă cu nerăbdare, știind că tarabele pline cu dovleci vor captiva atenția lor. “Bostănăria vrăjită” va fi cu siguranță centrul de atracție pentru câteva zile.

Festivalul se va desfășura pe DN2 E85, la Poșta Câlnău, și a fost inițiat de către Ionel Horhocea, un pasionat de grădinărit și un antreprenor de succes. Dovleacul a câștigat popularitate odată cu lansarea festivalului, iar mulți buzoieni au devenit mari fani ai preparatelor obținute din această legumă minunată.

În cadrul expoziției cu vânzare, gospodinele talentate vor prezenta o varietate de bunătăți preparate cu migală, dorind să arate câte dulciuri delicioase pot obține folosind dovleacul. Produsul vedetă de-a lungul anilor a fost plăcinta cu dovleac, care costă în jur de 20 de lei și devine cel mai căutat produs în sezonul toamnei. Dat fiind că dovleacul este disponibil în cantități generoase, gospodinele se dedică cu drag preparării acestor plăcinte și sunt gata să încânte sute de buzoieni cu produsele lor deosebite.

Organizatorii au pregătit, de asemenea, standuri cu mâncăruri tradiționale românești, grătare cu pastramă, cârnați de Pleșcoi, mititei și zone dedicate fructelor, legumelor, zacuscă și gemurilor bio. Mustul proaspăt stors și vinul vor fi disponibile în abundență. Pe lângă toate acestea, la târg veți putea admira și achiziționa accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu măiestrie, precum ii cu motive tradiționale, obiecte de ceramică pictată, sculpturi din lemn și bijuterii tradiționale. Pentru cei mici, vor fi organizate ateliere de creație, labirinturi din baloți de paie și alte surprize, după cum au menționat organizatorii pe pagina lor de Facebook.

Un alt deliciu pe care îl puteți savura la acest festival dedicat toamnei este sarmaua fiartă în coajă de dovleac. Micii celebri vor face senzație, iar grătarele vor sfârâi în veselie. Producătorii locali de vin și must nu au uitat nici ei să își expună cu mândrie produsele în imediata apropiere a zonei dedicate grătarelor.

Festivalul “Zilele Dovleacului” a fost inspirat de evenimente similare din Serbia și Moldova și se va desfășura pe parcursul a zece zile, astfel că buzoienii vor putea să-l viziteze în perioada 29 septembrie – 8 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie