Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri”

Aproximativ 200 de edituri româneşti şi străine îşi expun produsele, începând de miercuri şi până duminică, la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii ‘Axis Libri’, organizat, la Galaţi, de Biblioteca Judeţeană ‘V.A. Urechia’.

carti

Potrivit directorului instituţiei, Ilie Zanfir, evenimentul are loc pe Aleea Domnească, din apropierea falezei Dunării, unde a fost realizat un complex expoziţional cu minimum 30 de standuri mobile outdoor şi două caravane de carte.

,,Târgul de carte, dedicat tuturor vârstelor şi etniilor, îşi propune să stimuleze interesul pentru lectură, să cultive satisfacţia dialogului viu între producătorii şi consumatorii produselor culturale specifice, dăruindu-le bucuria întâlnirii cu cei mai cunoscuţi scriitori prin organizarea unor dezbateri deschise pe teme de interes cultural, care să aducă în atenţie cele mai recente apariţii’, a declarat, miercuri, Ilie Zanfir.

Programul Festivalului oferă participanţilor ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii şi tineret, lansări de carte, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă şi alte surprize.

Pe parcursul celor cinci zile, iubitorii de carte vor avea parte de multe momente culturale şi artistice printre care un concert de promenadă cu Fanfara Valurile Dunării, un recital al Grupului Allegria, o paradă de costume ecologice organizată de Palatul Copiilor, un concert folcloric susţinut de Ansamblul Doina Covurluiului, lansarea unei antologii de aforisme cu autori români contemporani, apărută la Torino, un atelier de pictură condus de Lenuţa Bâzu, un recital de poezie al membrilor Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România şi unul  muzical susţinut de Ansamblul Estrada Copiilor, un spectacol de divertisment al elevilor Şcolii de Arte şi un atelier neconvenţional de cultură generală realizat de Trupa Mateiaş, în regia lui Leon Magdan, intitulat sugestiv ‘Hai o tură… prin cultură!’.

Festivalul este organizat de Biblioteca Judeţeană ‘V.A. Urechia’ Galaţi în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Judeţului, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galaţi şi în colaborare cu Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’, Universitatea ‘Dunărea de Jos’, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical ‘Nae Leonard’, Teatrul Dramatic ‘Fani Tardini’, Teatrul de Păpuşi ‘Gulliver’, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenţilor.

AGERPRES

Un Comentariu la "Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri”"

  1. Pingback: Muzeul de Artă Târgovişte găzduieşte expoziţia „Edvard Munch – 150 de ani de la naştere“ | Ziarul Semnal de Dambovita

Leave a Reply

Your email address will not be published.