Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, intrat la apă, va fi pus pe linia de plutire

Cele mai citite

Inaugurarea linei de feribot dintre Călăraşi şi Silistra, care s-a realizat cu o finanţare de aproximativ 8,3 milioane euro, n-a avut succesul scontat. Circulaţia între cele două maluri ale Dunării s-a blocat în 2011 din cauza firmei care a luat în concesionare linia de transport.

feribot silistra
Blocajul s-a datorat, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Răducu George Filipescu, din cauza diferitelor neînţelegeri între operatorii de transport de pe cele două maluri. Ca să resusciteze afacerea, CJ, proprietarul feribot-ului pentru care s-au plătit 600.000 de euro, caută acum investitori care să preia platforma de transport şi să se reia traversarea Dunării. Se urmăreşte însă şi dezvoltarea economică a zonei. „Vreme să angrenăm în această zonă afaceri economice pentru a fi create locuri de muncă, nu dorim doar o trecere cu feribot-ul”, susţine preşedintele CJ.

Inaugurarea din 2007

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor de la acea dată, Laszlo Borbely, împreună cu omologul său bulgar, Asen Gagauzov, au participat la inaugurarea linei de feribot dintre Călăraşi şi Silistra, la 2 octombrie 2007. Deschiderea liniei de la Călăraşi urma să dea posibilitatea cetăţenilor să circule civilizat şi în condiţii optime între cele două ţări, reducându-se cu 300 kilometri traseul de tranzit rutier spre Orientul Apropiat pe relaţia Bulgaria – România – Moldova – Ucraina şi mai departe către ţările Baltice şi Scandinave.

adevarul.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a strigat BINGO! 22,4 milioane de euro mită

După perchezițiile de la începutul săptămânii, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au decis pornirea acțiunii penale și reținerea...

Alte articole din aceasta categorie