Femeile din Voluntari pot beneficia de investigatii gratuite timp de zece zile, in cadrul unui program al fundatiei “Renasterea”

Cele mai citite

 

Femeile din orasul Voluntari pot beneficia de investigatii gratuite
Femeile din orasul Voluntari pot beneficia de investigatii gratuite

 

Timp de zece zile, femeile din orasul Voluntari pot beneficia de investigatii gratuite in cadrul programului ”Diagnostic Mobil – San si Col uterin” al Fundatiei ”Renasterea”.

Conditiile necesare pentru mamografie sunt trimitere de la medicul de familie catre Unitatea Mobila de Diagnostic – Fundatia ”Renasterea”, pacienta sa aiba peste 40 de ani si sa nu fie insarcinata.

O alta conditie este ca in ziua programarii femeile sa nu foloseasca deodorant, pudra de talc sau lotiune in zona axilara sau pe sani si sa poarte imbracaminte compusa din doua piese.

Unitatea Mobila va fi amplasata in parcarea Primariei Voluntari, de pe Bulevardul Voluntari, nr. 74. Pentru programari, persoanele interesate pot suna la numarul: 031.437.03.55, de luni pana vineri, intre orele 08,00 – 16,00.

Campania Fundatiei ”Renasterea” vine in urma unui parteneriat semnat de primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele.

Unitatea Mobila de Diagnostic si-a inceput activitatea in martie 2008 si pana in prezent a ajuns in 33 localitati din 17 judete ale Romaniei. In Centrul mobil pentru investigatii de san si de col uterin sunt amenajate un cabinet de ginecologie si o camera dotata cu aparat mamograf. Proiectul este rezultatul a sapte ani de activitate si constituie o investitie de peste 300.000 euro, iar costurile legate de operarea lunara se ridica la peste 12.000 euro.

In urma a doi ani si jumatate de activitate, datorita Unitatii Mobile de Diagnostic ”Renasterea”, peste 13.300 de femei au beneficiat de servicii medicale, fiind efectuate 11.877 de teste Babes Papanicolau si 6.675 de mamografii.

 

 

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ