Feeria cristalelor, admirata in Galati

Cele mai citite

Exponate din Brazilia, Madagascar, China, Canada, SUA, Mexic, Afganistan, Australia, Noua Zeelanda, Congo, Maroc si Romania, in vitrinele Muzeului de Stiintele Naturii din Galati.

La Pavilionul Central al Gradinii Botanice din Galati este deschisa cea de-a doua editie a expozitiei „Feeria Cristalelor“, la care colectionari din Bucuresti, Tulcea, Timisoara, Arad, Cluj-Napoca, Baia Mare, Targu Mures, Satu Mare, Tecuci si Galati expun pietre semipretioase, cristale, colectii de minerale, esantioane minerale, minerale slefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatra, obiecte decorative si ornamentale.
Pietrele provin din toate colturile lumii. In vitrine se afla geode si cuart din Brazilia, cuart roz din Madagascar, jad din China si Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mina, renumitele stibine, calcite si cuarturi din Romania, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelanda. In premiera, la expozitia din acest an sunt expuse 70 de piese de mineralogie, extrem de pretioase, unice prin valoarea lor stiintifica, din colectia personala a tecuceanului Vasile Danaila Pazvante.
„Totodata, in zona centrala a spatiului expozitional din holul muzeului se poate admira o microexpozitie cu o tema «Diversitatea mineralelor», care cuprinde o mica parte de exponate din patrimoniul stiintific al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati (CMSN) – flori de mina, felii din agat, miniaturi de animale din varietati de agat, bijuterii etc.“, ne-a declarat documentaristul Florin, purtator de cuvant al CMSN. Vizitatorii pot cumpara cristale sau bijuterii confectionate din minerale. In acest an, CMSN a organizat si „Tombola Mineralelor“, la care fiecare cumparator al unui bilet de 5 lei castiga o piesa din minerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie