Fără alcool la volan!

Date:

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Slatina au acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În acest sens, pe data de 14 mai 2020, în intervalul orar 17.00-01.00 polițiștii rutieri au fost prezenți pe străzile din municipiul Slatina, precum și în comunele limitrofe municipiului pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.Acțiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislației rutiere. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr 195/2002. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 31.060 de lei.

Polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 5 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 17 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/Litru, unul pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h, unul pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru neacordarea de prioritate unui autovehicul.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul echipajelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Exemplificăm în acest sens:

Polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, de 57 de ani, din comuna Perieți, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având o concentrație de 0,65 mg./Litru alcool pur în aerul expirat.

Pe raza comunei Schitu, polițiștii au depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea pe Drumul Județean  546, având o concentrație alcoolică de 0,48 mg./Litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt atrage atenția cu privire la pericolul creat de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor.

Legislația pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice. Cei depistați cu o concentrație sub 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat vor fi sancționați contravențional, iar ca măsură complementară, li se suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice. Totodată, conducerea sub influența alcoolului având o concentrație peste 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat sau sub influența substanțelor psihoactive constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...