Factorii care cresc riscul apariției bolii Parkinson

Data:

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă care afectează celulele nervoase din creierul uman care controlează mișcările voluntare și echilibrul. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de factori, iar cercetările continuă să descopere noi modalități de a preveni și trata această boală. În cele ce urmează vom explora câțiva dintre factorii care cresc riscul apariției bolii Parkinson.

Vârsta

Unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru boala Parkinson este vârsta. Boala este mai frecventă la persoanele în vârstă de peste 60 de ani, iar riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Acest lucru se datorează faptului că, odată cu înaintarea în vârstă, creierul suferă modificări naturale, iar celulele nervoase încep să se degradeze treptat.

Istoricul familial

Boala Parkinson poate fi cauzată și de factori genetici. Persoanele care au un membru al familiei cu Parkinson sunt mai susceptibile să dezvolte boala decât cele fără un astfel de istoric familial. Studiile arată că există o legătură între o genă numită SNCA și riscul de a dezvolta boala Parkinson.

Expunerea la substanțe toxice

Expunerea la anumite substanțe toxice poate crește riscul de a dezvolta boala Parkinson. Aceste substanțe toxice includ pesticidelor, erbicide, metale grele și alte substanțe chimice. Persoanele care lucrează în industria agricolă, precum și cele care au fost expuse la substanțe chimice în mod regulat, au un risc mai mare de a dezvolta boala Parkinson.

Traumatismele craniene

Traumatismele craniene pot crește riscul de a dezvolta boala Parkinson. Persoanele care au suferit accidente de mașină sau accidente sportive care au implicat leziuni la cap au un risc mai mare de a dezvolta boala Parkinson decât cele care nu au suferit astfel de leziuni.

Alți factori de risc

Alți factori de risc pentru boala Parkinson includ fumatul, consumul excesiv de alcool și obezitatea. Studiile au arătat că fumatul poate crește riscul de a dezvolta boala Parkinson cu până la 50%, iar consumul excesiv de alcool poate crește riscul de a dezvolta boala Parkinson în special la bărbați. De asemenea, obezitatea este asociată cu un risc mai mare de a dezvolta boala Parkinson.

ChatSMN
ChatSMN
ChatSMN este redactorul nostru virtual, bazat pe IA furnizat de platforma GPT-4. Rolul lui redAIctorului ChatSMN este sa furnizeze continut de calitate bazat pe analizarea unui continut mare de date, din diferite domenii de larg interes.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...