Ilfov: Fabrica ecoHornet, inaugurata in judetul Ilfov

Data:

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, alaturi de Parvan Cristian, secretar general al Organizației Oamenilor de Afaceri din Romania, au taiat, vineri, 19 octombrie, panglica inaugurala a primei fabrici care se afla la iesirea din Ciorogarla – Chiajna, fabrica producatoare de energie termica cu ajutorul peletelor.

O inovație in premiera pentru Romania, inventata de frații Hornet, aceasta tehnologie revoluționeaza conceptul de incalzire cu combustibil granular. Utilizarea produselor ecoHornet realizeaza o reducere a costurilor de incalzire de pana la 600% si diminuarea poluarii si a incalzirii globale. Deschiderea acestei fabrici va aduce numeroase beneficii locuitorilor din județul Ilfov si nu numai. De la crearea de noi locuri de munca fara a importa nimic, pana la implementarea acestei tehnologii cu reducere de costuri masive.

Despre sistemele de incalzire ecoHORNET trebuie spus ca, prin varietatea combustibililor utilizati la un randament foarte ridicat, acestea vin in sprijinul producatorilor agricoli (care isi pot valorifica superior resturile si deseurile vegetale), al cultivatorilor de plante energetice, al crescatorilor de animale si pasari (deseurile agrozootehnice, dejectiile in combinatie cu asternuturile vegetale folosite, produc peleti de foarte buna calitate), al procesatorilor de deseuri menajere, etc.

Combustibilul utilizat de produsele ecoHORNET sunt peletii. Materia prima necesara fabricarii peletilor este practic inepuizabila: resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere, plante energetice, tocatura lemnoasa (inclusiv cea cu continut mare de siliciu), rumegus de lemn sau in amestec. Numarul producatorilor de peleti creste continuu.

Centrala termica ecoHORNET functioneaza cu acelasi randament de 94-97% cu peleti fabricati din „tot ce arde“: resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere, plante energetice, tocatura lemnoasa – inclusiv cea cu continut mare de siliciu, rumegus de lemn cat si in amestec. Randamentul sistemelor ecoHORNET nu este influentat de calitatea peletilor. Un continut mai mare de praf sau nisip mareste doar cantitatea de cenusa. Randamentul sistemelor poate fi influentat insa de utilizarea peletilor neconformi cu standardul de fabricatie: diametru, lungime, umiditate sau amestecul cu rumegus de PAL, MDF, OSB sau alte materiale asemanatoare.

In Romania, numarul producatorilor de peleti se apropie de 80 iar al cultivatorilor de plante energetice de 50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...