Extinderea Centrului Tehnic de la Titu, împiedicată de infrastructură

Data:

reanult_economica_netCentrul Tehnic Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu, judeţul Dâmboviţa, este complet operaţional şi toate fazele investiţiilor planificate au fost realizate, dar există proiecte de extindere ale acestui centru în viitor, ele fiind însă legate de situaţia economică mondială, piaţa auto şi sprijinul Guvernului.

Directorul RTR, Sorin Buse, a declarat că, în general, colaborarea cu autorităţile locale şi centrale a fost bună. Chiar şi asa, admite şeful RTR, planul de a duce toţi angajaţii RTR la Titu, în total peste 2.000 de oameni, a fost abandonat din cauza infrastructurii pe care autorităţile „au promis că o îmbunătăţesc, dar nu au făcut-o. “Colaboram foarte bine cu autorităţile, indiferent de culoarea partidului politic de la putere. Am avut întotdeauna sprijin şi înţelegere, pentru că este o situaţie de parteneriat. Şi noi câştigam, şi ţara câştigă. (…) La un moment dat exista un proiect prin care ingineria ar fi fost relocalizată. Despre asta se vorbea în 2006-2007, când a fost semnat un nou acord cu Guvernul şi era condiţionată de o infrastructură care să permită transportul eficient a catorva mii de oameni acolo”, a explicat oficialul Renault. Parte a Renault Technologie Roumanie, Centrul Tehnic Titu are ca misiune testarea vehiculelor şi organelor mecanice concepute în birourile de proiectare Renault din Bucureşti sau din lume. Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu este ultima verigă ce completează lanţul de dezvoltare auto al Renault în România. De asemenea, Centrul de la Titu este singurul centru de acest fel din Europa de Est şi vine în completarea centrelor Renault de la Aubevoye şi Lardy (Franţa). Cu o suprafaţă de 350 de hectare şi peste 400 de angajaţi la începutul anului 2012, Centrul Tehnic pune la dispoziţia inginerilor RTR cele mai noi tehnologii în domeniul încercărilor și mijloacele necesare pentru a testa vehiculele şi componentele, în diverse faze ale proiectelor. În acest moment, la Titu, sunt prezente echipe din toate direcţiile de inginerie din România: ingineria mecanică, ingineria vehicul, prestaţii client, alături de un panel complet de funcţii suport.
Testele pe piste alternează cu simulările virtuale şi cu încercările efectuate cu ajutorul bancurilor, pentru a garanta un nivel ridicat de calitate al prestaţiilor pentru viitoarele modele Renault şi Dacia. De la performanţe în ceea ce priveşte consumul sau emisiile, până la acustică şi confort, totul este pus la încercare pentru a răspunde cerinţelor de calitate şi fiabilitate ale clienţilor.

32 de kilometri de piste

Centrul Tehnic Titu dispune de o reţea de piste, unică în regiune, cu o lungime totală de 32 de kilometri, care permite analizarea în cele mai mici detalii a comportamentului vehiculelor în diverse condiţii de utilizare. Zece tipuri de piste, printre care pista rapidă, pista oraş, pistele pantă, zonele de proiecţie pietre sub caroserie, zonele de trecere prin vaduri cu apă, reproduc dificultăţile pe care un conducător auto le-ar putea întâlni, de la drumurile de ţară, până la cele din marile oraşe aglomerate sau autostrăzi. Avantajul major al mijloacelor de încercare de la Titu este că, într-un timp foarte scurt, ele pot simula o utilizare intensivă, echivalentă cu mai mulţi ani la un client real.
Astfel, ne putem asigura că livrăm clienţilor maşini la cel mai bun nivel din punct de vedere al performanţei, al calităţii, al confortului, al securităţii şi anduranţei. Clădirile din Centrul Tehnic Titu adăpostesc câteva zeci de bancuri de testare pentru vehicule întregi, dar şi pentru componente de vehicul sau componente mecanice (motoare, cutii de viteze sau subansamble ale acestora).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un protest împotriva obținerii de vize de flotanta avut loc în Balta Albă

Circa 50 de rezidenți din comuna Balta Albă, situată...

Anchetă pentru contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat de peste 2 milioane lei

Un angajator din județul Olt a fost implicat în...