Expoziţie „Vizitele familiei regale a României în judeţul Dâmboviţa (1866 – 2010)”, la Muzeul de Istorie Târgovişte

Data:

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte organizează, în perioada 10 maidealu agerpres-10 iunie, expoziţia „Vizitele familiei regale a României în judeţul Dâmboviţa (1866 – 2010)”, la Muzeul de Istorie din municipiu.

Expoziţia ilustrează prin intermediul unor valoroase obiecte de patrimoniu (fotografii, cromolitografii, cărţi poştale, uniforme, hărţi, planuri, medalii, monede, matrice sigilare, documente de arhivă, publicaţii) importanţa şi atenţia acordată de familia regală judeţului Dâmboviţa.

„Expoziţia este oferită publicului cu prilejul împlinirii a 132 de ani de la proclamarea Regatului României (…). Prima întâlnire cu oamenii şi locurile acestui judeţ datează chiar din ziua sosirii prinţului Carol în ţară, 10 mai 1866, când în drum spre capitală a trecut şi prin localităţi ale judeţului. Din păcate nu s-au păstrat fotografii de la toate vizitele regale efectuate în Dâmboviţa, dar ele sunt amintite în documente şi în presa vremii”, a declarat, la vernisajul expoziţiei, muzeograful de la Complexul Curtea Domnească, Corina Voiculescu.

Parteneri ai organizării expoziţiei sunt Muzeul Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I”, Biblioteca Academiei Române, Arhivele Naţionale ale României, Serviciul Judeţean Dâmboviţa al Arhivelor Naţionale, Muzeul Naţional Peleş şi Arhiepiscopia Târgoviştei.

Cea mai recentă vizită în Dâmboviţa a familiei regale în Dâmboviţa a fost în iunie 2010. Regele Mihai împreună cu Principesa Margareta şi principele Nicolae au fost prezenţi atunci, la Târgovişte, unde au vizitat Mănăstirea Dealu şi Centrul Eparhial, fiind oaspeţii părintelui Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

Regele Mihai a fost încântat să revadă Mănăstirea Dealu şi locul unde a studiat în perioada liceului militar. Clădirile fostului liceu militar, aflate în vecinătatea mănăstirii, sunt acum nefolosite, aici funcţionând o perioadă îndelungată Spitalul Municipal Târgovişte, mutat acum într-un alt loc.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...