Expoziţie de lucrări semnate Horia Damian, la Palatul Mogoşoaia

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Zilele acestea se desfăşoară, la Palatul Mogoşoaia, un eveniment cultural deosebit, şi anume prima expoziţie Damian a marelui pictor prezentată în România după mai bine de 60 de ani. Deschisă publicului la începutul săptămânii trecute, expoziţia poate fi vizitată timp de o lună, în perioada 13 septembrie-13 octombrie.
Inaugurarea primei prezentări în România a operelor artistului a avut loc în prezenţa a peste 700 de persoane, iar criticul si istoricul de arta dr. Radu Varia, cel care a reunit în premieră lucrările expuse, a lansat volumul «Horia Damian, opere din muzeele şi colectiile românesti: 1930-1946», volum cuprinzând, în cele 200 de pagini ale sale, 275 de reproduceri din creaţia lui Horia Damian.
Acum în vârstă de 88 de ani, Horia Damian trăieşte la Paris de 44 de ani, iar despre cariera sa, Radu Varia spune că este cea a unui artist care, eroic, a rezistat curentelor epocii în căutarea sa permanentă fondată pe talent, elevaţie, spiritualitate, măiestrie.
De altfel, Radu Varia a organizat şi prefaţat în ultimii 40 de ani cele mai multe dintre expoziţiile lui Horia Damian, cum sunt Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul Naţional de Artă Modernă din Paris, Documenta IX de la Kassel sau Bienala de la Veneţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img