Experţii avertizează: STAGFLAŢIA- UN RISC CARE DUCE LA SĂRĂCIRE

Data:

Profesorul universitar Constantin Stoenescu a abordat un interesant subiect economic de interes general, în cadrul conferinţei săptămânale de presă a PNL, filiala Giurgiu.

 Semnalând concluziile unor instituţii profesioniste specializate în analiza viitorului şi a riscurilor, Constantin Stoenescu s-a referit la prelungirea crizei, arătând că dacă unele ţări au consemnat deja dezvoltare zero apoi uşoară creştere eonomică, România este în situaţia unei stagnări, anumite aspecte caracteristice economiei noastre fiind deraiate de la teoria dezvoltării ciclice a economiei, teorie care spune că după criză urmează devoltare. „ România este atipică, la noi stagnarea ţine încă pe loc un număr important de unităţi eonomice, un alt mare număr au rămas închise iar pericolul mare este reprezentat  de procesul inflaţionist pe care îl înregistrăm. În condiţiile creşterii economice inflaţia poate fi benefică, dar în cazul stagnării este periculoasă”-  a arătat profesorul Stoenescu. Specialiştii numesc fenomenul propriu României prin termenul de stagflaţie, consecinţa fiind sărăcirea.  Alte efecte colaterale ţin de creşterea preţurilor la bunurile de consum şi creşterea preţurilor în special la alimente, experţii atrăgând atenţia că poate urma o criză a produselor alimentare, chiar la nivel internaţional. Soluţiile pentru depăşirea situaţie sunt la îndemâna guvernanţilor, care ar trebui să aibă ca urgenţă luarea unor măsuri pentru revigorarea economică, în special a agriculturii, unde avem potenţial, dar trebuie fructificat.

  • Gelu BREBENEL
Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Parchetul va declanșa o investigație penală în legătură cu campania electorală a lui Călin Geoegescu

Parchetul General anunță că Consilul Suprem de Apărare a...

Campania electorală de pe TikTok a lui Călin Georgescu a fost finanțată de interlopi

Călin Georgescu a primit bani de la lideri interlopi...

Editura Alice Books lansează „Drumuri lăturalnice. Poveste din Xinjiang” de Perhat Tursun

O capodoperă a literaturii uigure tradusă pentru prima dată...