Exerciţiu cu trupe în teren la un complex comercial din Slobozia

Data:


O amplă acţiune a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa a fost derulată, miercuri, 9 decembrie, la complexul comercial Kaufland din Slobozia, în cadrul unui exerciţiu tactic ce a avut în vedere limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă.
În exerciţiu au fost antrenaţi şi membrii Celulei de criză ai operatorului economic precum şi alte structuri teritoriale precum Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, scenariul cuprinzând trei situaţii tactice.
Prima a fost legată de o avarie produsă în reţeaua de alimentare cu energie electrică pe zona de vest a municipiului Slobozia, care a cauzat întreruperea furnizării energiei electrice şi la complexul comercial. Grupul electrogen al obiectivului a intrat în funcţiune automat dar, după aproximativ 5 minute, persoana desemnată pentru supravegherea acestuia anunţă conducerea obiectivului despre producerea unui incendiu în incinta în care se află agregatul.
După lichidarea incendiului produs în camera grupului, directorul operatorului economic îl informează pe comandantul intervenţiei că, urmare a verificării prezenţei personalului propriu, a rezultat faptul că doi dintre angajaţi au rămas în interiorul clădirii, posibil în zona spaţiilor destinate pentru comercializarea asistată a mărfurilor alimentare.
Cea de-a treia intervenţie s-a derulat în intersecţia cu sens giratoriu de la ieşirea din complex, unde s-a produs un accident rutier cu persoane încarcerate.
Purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, sg.maj.Chirea Lăcrămioara, a precizat că „forţele implicate au intervenit operativ pentru lichidarea incendiului, căutarea şi evacuarea persoanelor surprinse în interiorul clădirii, precum şi pentru descarcerarea şi acordarea primului-ajutor medical persoanelor implicate în accidentul rutier. Activitatea s-a încheiat cu un bilanţ al aplicaţiei, din care a rezultat că modul de acţiune al forţelor implicate a fost prompt şi corect”.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL