Exerciţiu aplicativ contraterorist al SRI la o fabrică din Caracal

Un exerciţiu aplicativ contraterorist organizat de SRI a avut loc la Caracal, unde personalul fabricii Yazaki a fost instruit de către specialişti ai Serviciului Român de Informaţii pentru a reacţiona în situaţia ipotetică a unei ameninţări cu dispozitiv exploziv.

DESEURI-RADIOACTIVE-NUCLEARE

Potrivit unui comunicat remis presei joi, scenariul exerciţiului a constat în investigarea şi neutralizarea, de către echipa pirotehnică a SRI, a unui colet suspect, amplasat într-un punct important pentru activitatea şi securitatea operatorului economic. La fabrica Yazaki din Caracal, SRI a realizat un instructaj de specialitate, în vederea pregătirii reacţiei în situaţia ipotetică a unei ameninţări cu un dispozitiv exploziv, în special la nivelul personalului cu atribuţii de pază şi control din cadrul operatorului economic.

La exerciţiu au participat alături de specialişti din Direcţiile Judeţene de Informaţii Olt şi Dolj, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi responsabili cu protecţia obiectivului din cadrul fabricii Yazaki.

În comunicat se arată că demersul a vizat asigurarea unui răspuns conjugat la apariţia unei ameninţări de natură teroristă, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, a cărui coordonare tehnică este asigurată de Serviciul Român de Informaţii.

AGERPRES

Un Comentariu la "Exerciţiu aplicativ contraterorist al SRI la o fabrică din Caracal"

  1. Pingback: Exerciţiu aplicativ contraterorist al SRI la o fabrică din Caracal | Ziarul Semnal de Olt

Leave a Reply

Your email address will not be published.