Excursii de neuitat – cadoul oferit de primăria Dragomiresti Vale micilor membri ai comunităţii

Date:

Un valoros cadou şi, în acelaşi timp, o bucurie devenită tradiţie pentru elevii merituoşi ai unităţilor şcolare din  comuna Dragomireşti Vale îl reprezintă excursiile pe care administraţia locală le organizează anual, încă de la venirea în funcţia de primar a edilului comunei, ing. Gheorghe Socol.

emo

Un astfel de cadou primesc micuţii din localitate şi anul acesta, de altfel chiar în această perioadă având loc excursii în zone dintre cele mai diferite – şi interesante – ale ţării.

Administraţia locală din Dragomireşti Vale organizează, din fonduri proprii, o serie de astfel de excursii pentru copiii cu rezultate deosebite, acestora, părinţilor lor precum şi cadrelor didactice participante punându-li-se la dispoziţie, tot de către primărie, un număr de autocare necesar pentru fiecare excursie în parte.

Astfel, copiii de la grădiniţa şi respectiv şcoala primară din Zurbaua au mers, în data de 25 mai, la Constanţa, în vreme ce, pe 1 iunie, de Ziua Copilului, elevii de la ciclul gimnazial din Dragomireşti, îmbarcaţi în două autocare, au mers pe ruta Eforie Nord-Constanţa şi înapoi, acasă.

Şi elevii cu rezultate bune de la ciclul gimnazial Dragomireşti Deal s-au bucurat de o astfel de excursie, pe 2 iunie aceştia urmând traseul Dragomireşti Deal-Ploieşti-Posada-Sinaia-Predeal-Braşov-Poiana Brasov şi înapoi, cu două autocare puse la dispoziţie de primărie, copiii fiind coordonaţi de doamnele profesoare Mirela Mareş şi Rodica Iorga.

Pe 12 iunie, piticii de la grădiniţa din Dragomireşti Vale au fost şi ei într-o excursie, aceştia vizitând, în Capitală, Muzeul Satului.

La rândul lor, elevii de la ciclul primar Dragomireşti Deal au efectuat ruta Târgovişte-Ploieşti-Câmpina şi înapoi cu trei autocare, iar în ce-i priveşte pe copiii de la ciclul primar din Dragomireşti Vale, aceştia vor vizita, în data de 15 iunie, o serie de obiective turistice din Sinaia.

Şi micuţii de la grădiniţa cu program prelungit din Dragomireşti Deal au mers în mai multe excursii, cu destinaţia Piteşti, astfel: pe 28 mai, grupa mare – mai exact 22 de copii şi 22 de părinţi, sub îndrumarea educatoarelor Tache Roxana; 21 de copii de la grupa mijlocie, cu doamna educatoare Dragu-Pena Milica, 21 părinţi şi 3 însoţitori; grupa mică I – educatoare Androne Viorica şi Călinescu Monica, cu 18 copii şi 18 părinţi, în data de 9 mai; grupa mare – educatoare Popa Crina şiAlistrotof Florentina, 18 copii si 18 părinţi,tot pe 9 mai; pe 30 mai, grupa mijlocie I – educatoare Bîrcă Florina şi Bozneanu Florentina, 19 copii cu 19 părinţi; grupa mijlocie , tot pe 30 mai, educatoare Tudorache Ioana şi Ţone Raluca, 14 copii şi 14 părinţi şi, nu în ultimul rând, cei de la grupa mică II- educatoare Todia Corina şi Ionescu Ancuţa, 11 copii şi respectiv 11 părinţi.

Traseul vizitat de excursionişti a fost Dragomireşti Deal-Piteşti, la destinaţie aceştia mergând la Zoo, la planetariu, la muzeul Casa Golescu dar şi la mănăstirea Curtea de Argeş.

Cu siguranţă, pentru toţi micii participanţi la aceste excursii, experienţa a fost una încântătoare, în care s-au distrat dar, fără îndoială, şi una în care au învăţat şi aflat lucruri noi şi interesante.

Cât despre gestul administraţiei locale, cel de a oferi anual un astfel de cadou copiilor de excepţie ai comunităţii, acesta nu poate fi decât unul remarcabil.

Cristina Bobe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...