Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale SVSU şi SPSU

Cele mai citite

Etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă se va desfăşura în perioada 10-12 iulie, în municipiul Călăraşi. La această fază vor participa loturile reprezentative ale judeţelor: Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa, Buzău, Tulcea şi Călăraşi, arbitrajul fiind asigurat de membri ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor: Iaşi,Vaslui, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

Judeţul Călăraşi va fi reprezentat de către SVSU al oraşului Lehliu Gară (câştigător al etapei judeţene) şi SPSU constituit în cadrul SC Saint-Gobain Glass România SRL.

Concursul va consta în trei probe: pista de îndemânare şi viteză, ştafeta 4 x 100 metri şi dispozitivul de intervenţie. În prima zi se va desfăşura şedinţa tehnică la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. În cea de-a doua zi, pe stadionul municipal, se vor desfăşura festivitatea de deschidere a concursurilor şi primele două probe, iar în data de 12.07.2012, începând cu ora 9:00, va avea loc cea de-a treia probă de concurs. De asemenea, se va organiza şi festivitatea de premiere a câştigătorilor.

La finalul competiţiei vor fi premiate cele mai performante loturi care au evoluat în aceste concursuri, ce au drept scop dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Echipele care vor trece cu bine de această etapă vor obţine calificarea la faza naţională a concursurilor profesionale, competiţia în care se întrec cei mai iscusiţi pompieri voluntari şi privaţi.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Călăraşi şi al Primăriei Călăraşi. Concursul se va desfăşura în incinta Complexului Sportiv municipal Călăraşi.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ