Etapa de Campionat Mondial de Enduro

Date:

Elita mondială a motociclismului enduro se reuneşte la Buzău (110 km nord-est de Bucureşti), între 14 şi 16 iunie, pentru etapa a 5-a a Campionatului Mondial de enduro, la 2 ani după etapa găzduită în 2011.

enduro

Cei mai buni 100 piloţi ai lumii se vor alinia la start, la categoriile E1, E2, E3 şi Junior, inclusiv spaniolul Ivan Cervantes, de 5 ori campion mondial la Enduro 2, francezul Christophe Nambotin, campion en titre la Enduro 1, şi sătmăreanul Emanuel Gyenes, cu 5 titluri la activ la competiţia naţională de enduro.

Cristian Mureşan, preşedintele FR de Motociclism Viteză, speră ca această competiţie să atragă atenţia sponsorilor asupra acestui sport care are nevoie de bani pentru a supravieţui. În acest an, nici un sportiv român nu a participat la etapele de Campionat Mondial. Motocicleta costă în jur de 7-8.000 euro, echipamentul încă 2-3.000 euro, iar transportul şi cazarea la o cursă înseamnă încă 1.000-1.500 euro.

Emanuel Gyenes, participant şi în 2011, s-a arătat convins că etapa din 2013 va fi şi mai bine organizată şi îşi doreşte cât mai mulţi rideri români la start.

La Buzău se va desfăşura şi o etapă din Campionatul Mondial feminin de Enduro, care urma să se desfăşoare săptămâna viitoare în Grecia. Traseul circuitului de motocross a fost realizat de celebrul designer Greg Atkins.

Cursa este organizată de Clubul Sportiv Extreme Adventure Buzău, alături de primăria Buzău, Consiliul Judeţean Buzău, FR de Motociclism şi cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...