Emil Boc a venit cu… microbuzul. La Amara

Data:

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a aflat, marţi seară, 3 mai, la Amara, pentru a-şi susţine în faţa democrat-liberalilor ialomiţeni moţiunea privind candidatura sa la un nou mandat de preşedinte al PDL, după ce, cu câteva ore înainte, fusese la Călăraşi în acelaşi scop.

Locul unde urma ca premierul Emil Boc să-şi prezinte moţiunea a fost anunţat iniţial membrilor democrat-liberali ca fiind Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, în scurt timp acesta fiind schimbat la un hotel din oraşul Amara.

 

 

Secretomania dăunează grav imaginii

 

Vizita premierului şi a alaiului de susţinători de la centru, anunţată „pe surse” pentru marţi, în jurul orei 18.00, a semănat mai mult cu o acţiune de comando decât cu o simplă întâlnire cu membrii din teritoriu.

Camuflat într-un microbuz albastru, Emil Boc a reuşit să se ascundă de jurnalişti, pensionari sau simpli cetăţeni care vroiau să-l vadă pe al doilea om în stat, acesta intrând în hotel fără probleme, pe uşa din spate.

SPP-iştii, băieţi deştepţi, s-au postat în locuri strategice, reprezentanţii Ministerului de Interne erau cu ochii în patru, dar în civil, iar paznicii hotelului îşi împlineau visul de a fi copii fidele ale unor bodyguarzi importanţi, participând la prima misiune importantă din viaţa lor, trasând linii imaginare până unde jurnaliştii şi curioşii aveau voie să se apropie, nu mai puţin de 30 de metri de intrarea în hotel.

După ore de aşteptare, timp în care se auzeau doar vocile celor veniţi la tratament în staţiune, cineva din staff-ul democrat-liberalilor s-a gândit că ar fi bine totuşi să cheme presa în holul hotelului. Nu de alta, dar premierul urma să susţină o scurtă declaraţie de presă.

Ca o ironie, până şi locul unde urma ca Emil Boc să susţină acea declaraţie de presă a fost schimbat, după ce câţiva democrat-liberali aduseseră un panou cu imaginea preşedintelui lor, pe care era anunţat evenimentul.

Explicaţia premierului legată de schimbarea locului de desfăşurare a evenimentului a fost că la Amara era o sală mai mare, în care puteau încăpea toţi cei invitaţi.

De asemenea, acesta a declarat că neutilizarea maşinilor oficiale a fost doar din cauza faptului că „aceste cheltuieli sunt suportate de partid” şi nu o evitare a întâlnirilor cu populaţia.

„Microbuzul se achită, factura pentru deplasarea respectivă, de către partid, fiind vorba în primul rând despre o acţiune de partid şi în al doilea rând este mult mai bine să fim împreună cât mai mult timp şi să discutăm şi alte teme pe care nu le putem discuta atunci când stăm separaţi. (…) Repet, cheltuielile legate de cazare, de transport, sunt suportate de partid”, spunea Emil Boc.

Cazacu Marinică, unul dintre susţinătorii lui Emil Boc

 

Legat de întâlnirea cu susţinătorii săi, Emil Boc a declarat că preşedintele PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, este unul dintre cei 33 de preşedinţi de organizaţii care îl susţin la şefia partidului, iar Ialomiţa va avea, la Convenţia Naţională, din 14 – 15 mai, 21 de delegaţi.

„Nu candidez împotriva nimănui, candidez pentru echipa PDL, pentru ca acelaşi spirit de echipă care ne-a dus la victorie în anii anteriori să ne ducă şi 2012 şi pentru ca România să fie mai performantă, România să reuşească. Pentru că dacă România reuşeşte şi PDL reuşeşte şi împreună cu actuala coaliţie îşi va continua guvernarea după 2012”, a spus Boc.

Preşedintele PDL a adăugat că la dezbatere au mai fost discutate şi câteva aspecte legate de fondurile europene şi investiţiile în Ialomiţa.

„Pot să spun că numai pe fonduri europene există proiecte în derulare de 105 milioane de euro, la care se mai adaugă faptul că pe agricultură, până la sfârşitul anului, se mai pot depune proiecte de un miliard de euro în ţară, iar judeţul Ialomiţa fiind un judeţ preponderent agricol va putea beneficia de aceste fonduri, la care se adaugă faptul că 100 de milioane de euro sunt investiţii pe programul naţional de dezvoltare a infrastructurii pentru ceea ce înseamnă drumuri de interes local, apă, creşe, grădiniţe, canalizare. Cu alte cuvinte, economia românească va putea beneficia inclusiv de investiţii în judeţul Ialomiţa, astfel încât să putem asigura creşterea economică pe care cu toţii o aşteptăm”, a spus premierul.

Alături de Emil Boc s-au mai aflat Elena Udrea, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Traian Igaş, Gheorghe Flutur, tânărul Prigoană, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, dar şi zeci de parlamentari.

(L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...