Peste 100 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii de apa si apa uzata din Dambovita

Peste 100 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii de apa si apa uzata din Dambovita

Vizită fulger a premierului Emil Boc la Târgovişte

Premierul Romaniei, Emil Boc, insotit de ministrul Mediului, László Borbély, au participat, marţi, 27 iulie, semnarea contractului privind finantarea proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita“.
Valoarea investitiei este de nu mai putin de 104,2 milioane de euro, suma din care Uniunea Europeana asigura 77,5%, restul fiind impartit intre bugetul central, cel local, precum si 8,8% de la Compania de Apa Targoviste.
Presedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a tinut sa precizeze ca va monitoriza procedurile privind licitatiile pentru lucrarile de executie: „Vrem ca intreaga investitie sa se deruleze in bune conditii pentru ca suntem constienti ca nu este de joaca cu banii europeni“.

Borbely: „Greul abia acum incepe“

La randul sau, ministrul Mediului, László Borbély, a felicitat autoritatile locale, pe care le-a atenţionat ca munca e abia la inceput: „Este o zi importanta pentru judet. Este al 14-lea proiect pe apa pe care il semnam pe Programul Operational Sectorial de Mediu. Este unul dintre cele mai mari proiecte, ca si valoare, si care vor fi in toate judetele tarii. In momentul de fata, in ceea ce priveste toate proiectele mari, la nivelul UE, vreau sa va spun ca Romania este pe primul loc. Am semnat, pana in momentul de fata, cele mai multe proiecte mari din toate tarile din Uniunea Europeana. Ca si valoare, avem aprobate, in momentul de fata de la UE, 2,3 miliarde de euro, avem semnate contracte de circa 2,2 miliarde de euro. Dar greul abia acum incepe, pentru ca aceste proiecte trebuie implementate“.

Emil Boc: „Am convingerea ca nu vom avea probleme cu acest proiect“

Premierul Emil Boc, aflat la a treia vizita in Dambovita in acest an, a adresat felicitari autoritatilor judetene pentru modul de gestionare a proiectelor derulate prin fonduri europene, dar si pentru interesul manifestat in atragerea de surse de finantare pentru diferite obiective de mare importanta pentru Dambovita. Totodata, premierul si-a exprimat convingerea cu privire la finalizarea in bune conditii a proiectului de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa: „Cred ca aici sunt sanse ca proiectul sa fie finalizat la termen, iar Romania sa nu piarda nici un euro. Si cand spun asta ma bazez pe programul anterior care are ca termen de finalizare 31 decembrie 2010. 91% din lucrarile ce privesc proiectul de management al deseurilor este realizat. Sunt conditii bune si am convingerea ca nu vom avea probleme cu acest proiect european extrem de important pentru ce inseamna Targoviste, pentru ce inseamna Dambovita, oamenii care locuiesc aici si, nu in ultimul rand, capacitatea tarii de a utiliza acesti bani europeni in interesul nostru. Spun asta, in contextul in care de implementarea unui proiect de 140 de milioane euro, vor beneficia aproximativ 172.000 de oameni“.

Angelica Biruţă

Leave a Reply

Your email address will not be published.