Emigrarea in Canada costa prea mult pentru dambovitenii fara loc de munca

Data:

Plecarea in Canada, prea scumpa pentru somerii romani
Plecarea in Canada, prea scumpa pentru somerii romani

O delegatie a Ambasadei Canadei la Bucuresti a prezentat la sediul Prefecturii Dambovita, o serie de programe de rezidenta temporara sau permanenta in Canada.

Prefectul de Dambovita, Iancu Caracota, a subliniat faptul ca prezentarea are ca scop oferirea tuturor informatiilor celor care vor sa inceapa o noua viata in Canada, precum si celor care vor sa munceasca temporar sau sa isi continue studiile in aceasta tara.

”Am constatat un mare interes manifestat fata de Canada. Este o tara cu un vast program pentru emigranti. Canada primeste anual 240.000-260.000 de noi emigranti. Va mai pot spune ca venitul anual al unei familii, in care doua persoane au un loc de munca, este de 50.000-60.000 de dolari canadieni”, a declarat Directorul Programului de Vize si Emigrari din cadrul Ambasadei Canadei la Bucuresti, Claire Lord.

Cei care doresc sa obtina rezidenta in Canada au fost informati ca sunt sase criterii in functie de care se face un punctaj. Acestea tin de varsta, tinerii fiind avantajati de educatie, experienta profesionala, cunosterea limbilor franceza si engleza, un loc de munca gasit deja in Canada si de adaptabilitate.

De asemenea, cei care vor sa emigreze au de achitat mai multe taxe, printre care un fond de stabilire de 11.000 de dolari canadieni de persoana, taxe de procesare a dosarului de 550 de dolari canadieni pentru aplicant, aceeasi suma pentru sot/sotie si 150 de dolari canadieni de copil. Procesarea dosarului dureaza intre sase si 12 luni.

La prezentarea realizata la sediul Prefecturii Dambovita au participat circa 50 de persoane, cele mai multe fiind in cautarea unui loc de munca, insa s-au declarat descurajate de sumele de bani necesare emigrarii in Canada si de conditiile impuse, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...