Elevii transforma teatrul in competitie acerba, la Braila

Cele mai citite

Teatrul `` Maria Filotti `` gazduieste competitia elevilor
Teatrul `` Maria Filoti `` gazduieste competitia elevilor

Cea de a XI-a editie a Festivalului concurs de teatru scolar „I. L. Caragiale„, la care participa trupe de teatru din 12 localitati ale tarii, se deschide joi la Teatrul „Maria Filotti„ Braila.

In competitie sunt inscrise trupe de teatru din scoli si licee din Braila, Galati, Buzau, Bacau, Busteni, Urziceni, Calarasi, Targoviste, Iasi, Navodari, Constanta, Pitesti si Prahova, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectoratul scolar Judetean.

Concursul se va desfasura pe doua sectiuni, prima de interpretare: poezie, monolog, sceneta si spectacol, iar cea de-a doua de creatie: texte scrise de elevi (monolog, sceneta, piesa de teatru) care pot fi adaptate si jucate.

Juriul este format din cadre didactice, dar si din actori si regizori, elevii urmand sa isi prezinte creatiile timp de trei zile, pana sambata dupa-amiaza, in cele doua sectiuni, grup si interpretare individuala.

Toti participantii, concurenti si indrumatori ai trupelor de teatru, vor primi diplome de participare din partea organizatorului – Inspectoratul scolar Judetean Braila.

Premiantii vor fi inclusi intr-o baza de date in vederea colaborarii ulterioare cu Teatrul „Maria Filotti„ Braila, iar cele mai bune spectacole vor fi reprezentate pe scena institutiei de cultura in stagiunea viitoare, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie