Elevii Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă“ fac față Ecoprovocării

Elevii Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă“ fac față Ecoprovocării

Ecoprovocarea la Scoala Mircea VodaFinalul primei luni de activități în cadrul proiectului „Ecoprovocarea“ a adus, pe lângă suspans, și multe surprize pentru ecoambasadori. După realizarea bilanțului pe luna noiembrie, elevii Scolii Gimnaziale „Mircea Vodă“ Călărași au obtinut 2.696 puncte pentru activitățile interesante și utile pe care le-au desfășurat, situându-se pe primul loc în topul celor patru școli participante la acest proiect.
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă“ Călărași au fost lăudați de doamna Lucia Cojocaru, reprezentantul ViitorPlus, pentru că au fost capabili să organizeze activități „frumoase și complexe, care au avut un impact deosebit în rândul participantilor“.
„Activitățile nu au fost derulate pentru acumularea de puncte, ci pentru că elevilor le place ceea ce fac, realizând totul cu pasiune, pentru că sunt foarte buni“, afirma Lucia Cojocaru.
Mobilizarea excelentă a elevilor și profesorilor a dus la colectarea unei cantități impresionante de deșeuri: 347 kg de hârtie, 359 kg de carton, 177 kg de plastic, 21 kg de aluminiu, 21 kg de baterii, 5 kg de folie și 3 kg de plasic HPDE, un total de 933 kg de deșeuri reciclabile. De asemenea, îngrijirea curții școlii, igienizările organizate cu ajutorul a180 de voluntari, elevi și cadre didactice, actualizarea informațiilor de la avizier și activitatea pe platforma on-line s-au realizat cu brio. Printre activitățile desfășurate de elevi și profesori se mai regăsesc: organizarea a 15 târguri de resurse, realizarea fotoreportajelor pe teme de mediu, realizarea a 296 de materiale educaționale de mediu, documentarea a 54 de specii protejate, încheierea a 10 parteneriate, organizarea evenimentului eco „Ziua Zonelor Urbane“, a concursului „Du bateriile uzate la reciclat!“ și realizarea a 5 campanii de conștientizare la Școala Gimnazială „Mircea Vodă“ și școlile partenere: Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu’’, dintre care 2 cu rezultate notabile.
Lucia Cojocaru, reprezentantul ViitorPlus, a apreciat pozitiv Târgul de Holloween organizat de Școala Gimnazială „Mircea Vodă“, afirmând că „este evenimentul care a impresionat-o cel mai mult, fiindcă s-a remarcat prin complexitate, muncă, seriozitate, perfecțiune și pasiunea organizatorilor, surprinzându-i pe toți: reprezentanți ViitorPlus, organizatori sau participanți, în general“.
Felicitări și mult succes în cea de-a doua lună de concurs!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments