Elevii navetiști din Prahova rămași fără transport gratuit nu își pot cumpăra nici abonamente

Cele mai citite

Peste 11.000 de elevi navetiști din Prahova au fost privați de transport gratuit începând cu 1 decembrie, deși legislația stipulează explicit dreptul lor la acest beneficiu.

Situația a evoluat într-un mod nefavorabil din cauza birocrației, Ministerul Educației refuzând să acopere costurile abonamentelor emise de transportatorii locali în lunile octombrie și noiembrie.

Observatorul Prahovean a detaliat această problemă într-un articol extins, disponibil aici: “Cum au fost afectați elevii navetiști din Prahova de pierderea abonamentelor gratuite la transport.”

Confruntați cu lipsa de transport gratuit, elevii au încercat, la revenirea la cursuri, să-și procure abonamente de la operatorii de transport care deserveau rutele dintre localitatea de domiciliu și cea a unității de învățământ.

Din nefericire, această încercare a fost zadarnică, deoarece transportatorii au informat elevii că pot călători doar dacă achiziționează bilete.

Un elev de liceu, care face naveta între Starchiojd și Vălenii de Munte, a exprimat frustrarea sa: “Am încercat să cumpăr un abonament pentru luna decembrie, dar nu am reușit. Un bilet dus-întors costă 30 de lei pe zi, ceea ce înseamnă că ar trebui să plătesc 600 de lei pe lună pentru naveta la liceu. Este o sumă considerabilă!”

Reprezentanții firmei de transport responsabili pentru ruta respectivă, Chivăran SRL, au explicat că, în actuala configurație legală, sunt obligați să elibereze doar abonamente gratuite. Cu toate acestea, din lipsa decontării din partea Ministerului Educației, singura opțiune pentru călătorie rămâne achiziționarea unui bilet. Aceștia au declarat: “Nu avem altă alternativă.”

Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri (APTR) Muntenia Trans depune eforturi pentru a identifica o soluție, însă până în prezent nu au reușit să găsească o rezolvare.

“Am fost la Parlament ieri, am adresat interpelări, dar până acum, avem doar promisiuni. Transportatorii sunt limitați de lege să elibereze doar bilete cu taxă elevilor, nu și abonamente, iar noi nu putem suporta financiar acest serviciu din fonduri proprii”, au transmis și reprezentanții APTR Muntenia Trans.

Ultimele articole

Scandal între două familii din Ilfov

Un incident de amploare a avut loc între două familii din județul Ilfov, soldându-se cu rănirea a trei persoane,...

Cinci persoane din județele Buzău și Brăila sunt suspectate de trafic de droguri

O operațiune comercială ilegală care funcționa deja de câteva luni a fost întreruptă, iar cinci persoane din Buzău și...

Agricultorii din Olt au finalizat plantarea roșiilor extratimpurii

Producătorii de legume din Olt au completat plantarea roșiilor extratimpurii în spații protejate și încălzite. Această activitate a implicat...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ