Elevii ialomiteni sunt mediocri si chiulangii

Data:

Inspectorul scolar general Luminita Barcari a dat publicitatii rezultatele inregistrate de elevii din Ialomita la testele initiale, desfasurate la inceputul anului scolar 2011-2012.

Desi aceste teste au fost tratate cu superficialitate de elevi sau cadrele didactice, deoarece notele nu au fost trecute in catalog, acestea reflecta nivelul de cunostinte acumulat de elevi pe durata anului scolar precedent si descalifica prestatia dascalilor care i-au pregatit pentru asa rezultate.

Cum era de asteptat, cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii din ciclul primar, iar la ciclul gimnazial si liceal majoritatea notele au fost sub 5.

Luminita Barcari s-a aratat ingrijorata de rezultatele obtinute de elevi la limba romana si matematica, materii unde acestia vor sustine examene la sfarsitul acestui an scolar. De asemenea, inspectorul scolar a a declarat ca vina pentru rezultatele proaste le apartine elevilor, parintilor, si doar in parte revine si cadrele didactice, care nu si-au adaptat predarea la nivelul claselor.
Desi admite ca unele dintre variantele de teste initiale au fost concepute neadecvat de catre profesori, fara a tine cont de nivelul de pregatire al clasei, Luminita Barcari asteapta rezultatele testelor finale de anul viitor pentru a putea masura progresul elevilor.

De asemenea, din datele furnizate de Luminita Barcari, reiese ca in primele trei luni de scoala, elevii ialomiteni au chiulit de la aproximativ 400.000 de ore de curs, inregistrandu-se astfel o medie de 12 absente per elev. Doar un sfert din totalul absentelor acumulate in intervalul septembrie-noiembrie au fost motivate, insa numarul de absente per elev este in scadere fata de anii anteriori. Din nou, elevii cu mai putine absente sunt cei din ciclul primar, chiulangii regasindu-se la nivelul elevilor de gimnaziu sau liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...