Elevi de la o scoala din Slobozia, in vizita la operatoarele 112 si la Politie

Cele mai citite

Elevi in vizita la STS Ialomita
Elevi in vizita la STS Ialomita

Mai multi elevi ai Scolii nr. 2 din municipiul Slobozia au  putut vedea, vineri, 11 februarie, cu ocazia  marcarii Zilei Europene a Numarului Unic de Urgenta 112, modul de lucru al operatoarelor 112 din cadrul Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale Ialomita.

Micutii au putut afla de la seful Biroului Raspuns Apel Unic, lt. col. Tudor Genel, informatii referitoare la functionarea sistemului, in ce cazuri poti apela numarul de urgenta, ce agentii specializate intervin, o operatoare simuland primirea mai multor apeluri, pentru ca elevii sa invete pasii pe care trebuie sa-i parcurga in cazul in care sunt nevoiti sa apeleze numarul 112.

Din datele statistice reiese ca majoritatea apelurilor receptionate in Centrele unice pentru apeluri de urgenta sunt false.

In anul 2010, in judetul Ialomita, au fost receptionate 417.159 de apeluri, peste 80% dintre acestea fiind apeluri false.

Din cele 81.804 de apeluri reale, cele mai multe, respectiv 35.263, reprezentand 56.04%, au fost solicitari catre Ambulanta, iar 21.988 de apeluri au fost directionate catre Politie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si SMURD fiind solicitat sa intervina la 5,52% dintre cazuri, iar jandarmii la 2,60%.

Procentul apelurilor false se mentine si in anul 2011, pana in prezent, din cele 30.437 de apeluri receptionate, 24.500 au fost false.

Elevi in vizita la IPJ Ialomita
Elevi in vizita la IPJ Ialomita

De asemenea, elevii au mai putut vedea si o parte din tehnica de interventie din dotarea Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, in special a Serviciului de Interventie Rapida, de la seful SIR, comisarul de politie Ghetu Adrian.

Copiii au fost cu adevarat incantati cand li s-au prezentat mai multe tipuri de arme, pistoale, atat cu glont, cat si pentru semnalizare, scuturi, viziere, veste antiglont si multe altele. La final, baietii erau cu adevarat convinsi ca, peste ani, vor deveni luptatori de interventie rapida.

(L.M.)

 

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ