Elena Udrea, asaltată de turişti, la Amara

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

IMG_5121Elena Udrea Amara (6)IMG_5115Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost prezentă, vineri, 18 septembrie, la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice din România (ANSTR), susţinută în staţiunea balneoclimaterică Amara.

În cadrul întâlnirii, au avut loc dezbateri pe marginea strategiei de turism balnear, a legii turismului, raportului de activitate a preşedintelui ANSTR, Victor Moraru, primarul oraşului Amara, dar şi informări despre protocolul privind colaborarea în domeniul turismului balnear cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.
În acest context, Elena Udrea a declarat că şi staţiunea Amara, ca mai toate staţiunile balneare din ţară, are nevoie de investiţii, însă a precizat că aceasta nu va intra la finanţare anul acesta, în cadrul subprogramului naţional de dezvoltare a turismului balnear, pentru că lista de proiecte ce vor fi finanţate a fost concepută în anul 2006.
Însă, Amara are mai multe proiecte de dezvoltare a turismului în zonă, ce vor intra la finanţare în anii următori.
Unul este în valoare de 14 milioane lei, pe axa 5.2, în curând urmând să fie semnat contractul. De asemenea, recent a avut loc licitaţia pe POR, axa 2, pentru drumurile din localitate şi mai are depus, pe axa 5.3, la Ministerul Turismului, încă un proiect. În plus, Amara are depusă o fişă de proiect la Ministerul Turismului, de aproximativ 2,5 milioane de euro, care se referă la lucrări legate de intrarea în localitate, lacul din dreapta, tot ce înseamnă accesul în localitate, până la ieşire, trotuare, iluminat ornamental, amenajare plajă, fântână arteziană şi chiar patinoar artificial.
Când vor fi finanţate aceste proiecte, vom vedea, însă primarul a afirmat că trebuie să avem răbdare, pentru că unele proiecte nu se pot suprapune, asta însemnând pierderea fondurilor.
Aflată pentru prima dată în oraşul Amara în calitate de ministru al turismului, Elena Udrea a afirmat că, în comparaţie cu ceea ce a văzut în urmă cu 20 de ani când a venit aici ca turist, staţiunea nu este „animată”.
„Am fost acum 20 de ani aici, ca turist, şi mi se părea la vremea aceea că parcă – ori aveam eu o altă viziune-, era un pic mai animată. Bun, nu mai e nici sezonul, să spunem acum că a trecut, dar Amara are nevoie de sprijin şi de investiţii”, a subliniat Udrea.
De aceeaşi părere au fost şi mulţi turişti care au aşteptat-o la ieşirea din Complexul hotelier unde se desfăşura şedinţa ANSTR.
Ea a fost asaltată de cei care se aflau la tratament în staţiune şi care i-au adresat mai multe întrebări legate de condiţiile de cazare şi tratament, costuri, mâncare, dar şi privitoare la taxa TV, abuzivă în opinia lor, pe care o percep hotelierii. Elena Udrea le-a ascultat nemulţumirile, reprezentanţi ai ministerului turismului notându-şi fiecare doleanţă a acestora. (L.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img