Elena Pacală refuză să părăsească postul de director de la Direcţia de Cultură

Data:

Ordonanţa nr. 37, privind numirea şefilor instituţiilor deconcentrate pe criterii politice, produce două „victime“ în judeţul Ialomiţa.

Primul este Apostoiu Adrian, directorul coordonator numit la Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, prin Ordinul nr. 1046, din 26 mai, în locul Mihaelei Dumitrescu. La nici o lună de la numirea sa, acesta demisionează, motivând că nu se poate împărţi între gărzile pe care le efectuează în spital şi funcţia de răspundere pe care a primit-o şi, în plus, nu face faţă navetei de la Urziceni.

În aceste condiţii, la comanda Direcţiei de Sănătate Publică au rămas, până la numirea unui alt director, adjuncţii Radu Ilie, pe asistenţă medicală şi doctor Hagianu Georgescu Daniela, pe control sănătate publică. Oare o vom revedea curând pe Mihaela Dumitrescu la şefia acestei instituţii? Nu ştim. Pentru că dumneaei mereu afirma că nu-şi mai doreşte acest post.

Dacă directorul DSP a demisionat fără prea multe comentarii, în celălalt caz, de la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Ialomiţa, situaţia este de-a dreptul hilară.

Potrivit Ordonanţei 37, la şefia instituţiei a fost numit, prin ordinul 271 din 2 iunie, Neagu Vasile, astfel că fostul director Elena Pacală ar fi trebuit să-şi ia bagajul şi să părăsească postul. Numai că refuză să facă acest lucru, pe motiv că instanţa i-ar fi dat dreptul să-şi păstreze locul de muncă, suspendând ordinul ministrului de schimbare a dumneaei din funcţia de director executiv. Chestiunea este cu dus şi întors, pentru că funcţia de director executiv a fost desfiinţată odată cu apariţia directorilor coordonatori. Astfel că, legal, director coordonator este Neagu Vasile. Până la clarificarea problemei, situaţia este oarecum tensionată în această instituţie.

„Sperăm să rezolvăm cât mai curând această situaţie dificilă şi incomodă la nivelul judeţului“, spunea subprefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, în cadrul Colegiului Prefectural, completat fiind de prefect care şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor fi clarificate cât mai curând, înverşunările pe acest domeniu socotindu-le nejustificate. (L.M.)

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...