Educaţia timpurie incluzivă în Voluntari

Data:

La sediul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din oraşul Voluntari a avut loc sâmbătă şi duminică, 17 respectiv 18 aprilie, proiectul cu tema „Educaţie Timpurie Incluzivă“.
La eveniment au participat aproximativ 30 de educatoare din judeţul Ilfov alături de directorul grădiniţei, Alexandra Simion. Programul „Educaţia Timpurie Incluzivă“ vizează asigurarea accesului egal pentru copiii care aparţin unor grupuri dezavantajate şi vulnerabile; îmbunătăţirea eficienţei sistemului educaţional prin introducerea de oportunităţi educaţionale alternative comunitare  şi educaţionale pentru copiii cu vârste de până la 3 ani.
Principalele teme ale proiectului sunt reabilitarea a 50 de unităţi de educaţie timpurie, dotarea lor cu mobilier, formarea echipelor de manageri; crearea a opt centre de resurse adresate părinţilor pentru informarea lor cu privire la educaţia timpurie şi colaborarea cu cadrele didactice.
Cursul de formare a fost susţinut de Silvia Borteanu – profesor pentru învăţământul preşcolar. Ea a declarat că aceste cursuri intră în programul de pregătire continuă a cadrelor didactice şi anume pregătirea lor pentru incluziunea socială, includerea în învăţământul preşcolar a copiilor din diferite etnii şi a celor cu nevoi speciale.
Silvia Borteanu a adăugat: „Educaţia incluzivă este unul dintre lucrurile de actualitate în învăţământul preşcolar iar proiectul constă în atragerea părinţilor copiilor romi întrucât în aceste zone cu mediu social mai precar, părinţii nu se implică atât de mult“.
Proiectul „Educaţie Timpurie Incluzivă“ este finanţat de Banca Mondială cu aproximativ 6 milioane de euro şi de Guvernul României  cu 1,7 milioane de euro.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...