E.ON cere ajutor de stat pentru proiectul termocentralei de la Brăila

Cele mai citite

Grupul german de utilităţi E.ON vrea ajutor de stat pentru proiectul termocentralei de la Brăila, care ar urma să fie realizată alături de Enel şi Termoelectrica.

termo

„Noi şi Enel, ca şi consorţiu, am cerut ca acest proiect să primească ajutor de stat. Unica şansă a acestui proiect este acordarea unui ajutor de stat, dar trebuie reglementările legale”, a afirmat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. Proiectul datează încă din 2008. Potrivit datelor anunţate oficial, la Brăila ar fi trebuit să fie realizată o termocentrală de 800 MW, care ar fi funcţionat pe huilă de import. Aceasta ar fi fost adusă în ţară pe mare şi transportată pe Dunăre până la Brăila. Termoelectrica ar fi participat în proiect prin activele de pe platformă. De asemenea, centrala ar fi urmat să fie pregătită pentru tehnologia de captare şi stocare a carbonului. Potrivit memorandumului din 2008, investiţia ar totaliza un miliard de euro, însă până acum nu a fost început nimic. „Singura şansă pentru Brăila e să aibă mai mult suport pentru proiect, altfel nu ar trece la niciun investitor”, a spus oficialul. Întrebat care este nivelul ajutorului de stat solicitat, Hajdinjak nu a putut avansa o cifră, menţionând că trebuie realizat un nou studiu de fezabilitate. Situaţia este paradoxală, având în vedere că directorul E.ON a declarat la începutul conferinţei că în România există criză de supracapacitate în sectorul de producţie a electricităţii. „Dar multe capacităţi sunt îmbătrânite, vor trebui închise. Nu există noi investiţii, în afară de câteva investiţii mici şi regenerabile”, a mai spus oficialul E.ON. O investiţie similară, dar pe gaze naturale, a fost realizată de Petrom la Brazi, fără a avea nevoie de ajutor de stat.

adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie