E.ON cere ajutor de stat pentru proiectul termocentralei de la Brăila

Data:

Grupul german de utilităţi E.ON vrea ajutor de stat pentru proiectul termocentralei de la Brăila, care ar urma să fie realizată alături de Enel şi Termoelectrica.

termo

“Noi şi Enel, ca şi consorţiu, am cerut ca acest proiect să primească ajutor de stat. Unica şansă a acestui proiect este acordarea unui ajutor de stat, dar trebuie reglementările legale”, a afirmat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. Proiectul datează încă din 2008. Potrivit datelor anunţate oficial, la Brăila ar fi trebuit să fie realizată o termocentrală de 800 MW, care ar fi funcţionat pe huilă de import. Aceasta ar fi fost adusă în ţară pe mare şi transportată pe Dunăre până la Brăila. Termoelectrica ar fi participat în proiect prin activele de pe platformă. De asemenea, centrala ar fi urmat să fie pregătită pentru tehnologia de captare şi stocare a carbonului. Potrivit memorandumului din 2008, investiţia ar totaliza un miliard de euro, însă până acum nu a fost început nimic. „Singura şansă pentru Brăila e să aibă mai mult suport pentru proiect, altfel nu ar trece la niciun investitor”, a spus oficialul. Întrebat care este nivelul ajutorului de stat solicitat, Hajdinjak nu a putut avansa o cifră, menţionând că trebuie realizat un nou studiu de fezabilitate. Situaţia este paradoxală, având în vedere că directorul E.ON a declarat la începutul conferinţei că în România există criză de supracapacitate în sectorul de producţie a electricităţii. „Dar multe capacităţi sunt îmbătrânite, vor trebui închise. Nu există noi investiţii, în afară de câteva investiţii mici şi regenerabile”, a mai spus oficialul E.ON. O investiţie similară, dar pe gaze naturale, a fost realizată de Petrom la Brazi, fără a avea nevoie de ajutor de stat.

adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...

Un tânăr a fost reținut după ce a incendiat o mașină

Un individ în vârstă de 28 de ani a...