Duşa: 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16

Date:

Articolul Duşa: 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16 este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

Un număr de 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16 pe care România le va achiziţiona din Portugalia şi SUA, iar pentru ca aparatele să fie funcţionale în România e necesară modernizarea aeroporturilor de la Feteşti şi Câmpia Turzii, spune ministrul Mircea Duşa.

aviatic

Prezent vineri la Colegiul ” din , unde a asistat la ceremonia de absolvire, ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat că zeci de specialişti din armata română vor fi pregătiţi pentru a opera cele 12 avioane militare F-16 care vor fi achiziţionate.

Ministrul Apărării a precizat că avioanele de luptă nu vor fi achiziţionate doar din Portugalia, ci şi din Statele Unite ale Americii, fiind vorba despre un acord între guvernele celor trei ţări.

“Este un obiectiv îndrăzneţ. După negocieri cu cei care deţineau avioane compatibile cu avioanele din NATO şi cu avionica din NATO, am ajuns la concluzia să achiziţionăm avioane din Portugalia şi SUA, pentru că toată lumea vorbeşte de Portugalia, dar acesta este un acord interguvernamental între România, guvernul portughez şi guvernul Statelor Unite”, a spus Mircea Duşa.

El a precizat că pentru operarea celor 12 aeronave vor fi instruiţi 15 piloţi români şi 83 de tehnicieni, “începând cu ingineri, mecanici şi tot aparatul tehnic care deserveşte o astfel de escadrilă”.

Potrivit lui Duşa, costurile pentru pregătirea piloţilor şi a tehnicienilor sunt incluse în preţul pe care România îl va plăti etapizat, până anul 2017, pentru cele 12 avioane militare .

Duşa a mai spus că în acest preţ sunt incluse, de asemenea, modernizarea şi dotarea avioanelor, respectiv dotarea acestora cu motoare noi şi achiziţionarea de tehnică de ultimă generaţie şi muniţie.

Ministrul Apărării a mai spus că, pentru ca cele 12 avioane F-16 să fie operaţionale în România, va trebui modernizată infrastructura, respectiv cele două aeroporturi militare de la Feteşti şi de la Câmpia Turzii.

România va achiziţiona din SUA şi Portugalia 12 avioane vechi tip F-16, pentru care va plăti 628 de milioane de euro.

Potrivit ministrului Apărării, primele avioane vor fi livrate României începând cu anul 2015.

Proiectul de lege privind achiziţia avioanelor vechi de tip F-16 a fost aprobat în şedinţa de miercuri, 19 iunie, a Guvernului.

La finele anului trecut, premierul declara că avioanele multirol F-16 care urmează să fie achiziţionate de România sunt deja în serviciu, dar vor fi pregătite să reziste pe o durată de 20 ani, costul unor aparate noi depăşind posibilităţile financiare ale ţării.

MEDIAFAX

Alte articole similare

Articolul Duşa: 15 piloţi şi 83 de tehnicieni vor fi pregătiţi pentru a opera avioanele F-16 este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...