După ce a „îmbulinat-o”, Săgeata Albastră circulă din nou la Giurgiu

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

Desigur că giurgiuvenii îşi mai amintesc de „ Săgeata albastră” lansată şi pe ruta Giurgiu –Bucureşti pe când Traian Băsescu era ministrul transporturilor. Minunea nu a ţinut nici trei luni şi Săgeata albastră a… „îmbulinat-o”- cum scriam atunci, adică ruta a fost sistată, pentru că nu erau călători.

Ei bine, avem noutăţi! De luni, 2 mai, trenurile persoanale care plecau şi soseau în Gara Giurgiu oraş au fost înlocuite cu vagoane tip Săgeata Albastră  (automotoare Desiro),  care vor intra în compunerea trenurilor de persoane. Acestea oferă un confor sporit, fiind dotate cu aer condiţionat, toalete ecologice, instalaţie de sonorizare, etc.

Săgeata albastră va circula tur-retur pe rutele Giurgiu- Bucureşti Nord (s-a renunţat la staţia Bucureşti Basarab) şi Giurgiu- Grădiştea.

Partea bună este  că, deşi gradul de confort este deosebit, preţurile biletelor de călătorie au rămas, deocamdată, aceleaşi. Dacă CFR Călători va adopta şi un orar de circulaţie mai apropiat de cerinţele navetiştilor giurgiuveni, Săgeata Albastră ar putea deveni un concurent redutabil pentru transportatorii auto, care, pe traseul Giurgiu Bucureşti au cel mai mare preţ din ţară, biletul costând doar… 15 lei pentru 60 de kilometri!

Gelu Brebenel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

S-a activat PLANUL ROȘU de intervenție în județul Olt, în urma unei coliziuni între un autobuz și o autoutilitară

În localitatea Recea, județul Olt, a fost declanșat PLANUL ROȘU de intervenție în urma unui grav accident rutier care...

Alte articole din aceasta categorie