După 11 ore, incendiul a fost stins în localitatea Mihai Bravu

Cele mai citite

Ieri, pe data de 13 august 2023, echipele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au fost solicitate să intervină pentru a stinge un incendiu care cuprinsese vegetația uscată, lăstărișul și mărăcinișul din localitatea Mihai Bravu.

Focarul de incendiu s-a dezvoltat în mai multe zone, aproape de zona pădurii și a culturilor agricole, iar răspândirea flăcărilor a fost alimentată de vânt. În zonele în care accesul cu vehicule specializate nu a fost posibil, echipajele de pompieri au utilizat atomizoare, vermorele și lopeți pentru a stinge focul. Un comunicat oficial emis de către ISU Giurgiu a furnizat aceste detalii.

Echipele de pompieri de la Punctul de Lucru Călugăreni, Stația Colibași, Detașamentul Giurgiu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov au intervenit în cazul incendiului din Delta Neajlovului. Aceste echipe au utilizat trei autospeciale de stingere, o cisternă și patru autospeciale de primă intervenție și comandă.

Focul care a cuprins zona Delta Neajlovului a fost complet stins după aproximativ 11 ore de luptă susținută. În urma incendiului, au fost afectate păpurișurile, trestiile și lăstarișurile pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare.

În ciuda acestui fapt, eforturile pompierilor au reușit să protejeze pădurea, culturile de porumb și de floarea-soarelui de propagarea flăcărilor. Supravegherea întregii zone afectate s-a menținut până în dimineața aceasta, în jurul orei 3 și 30 de minute.


Se crede că incendiul a fost declanșat cel mai probabil de un foc deschis care a fost neglijent supravegheat, au concluzionat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Incident tensionat în sediul PSD Buzău între un consilier personal al unui parlamentar din Buzău și un membru PSD din cartierul Simileasca

Astăzi, în sediul PSD Buzău, a avut loc un incident tensionat, care s-a încheiat cu un schimb de replici...

Alte articole din aceasta categorie