DUNAREA: dupa scădere, cote usor in crestere

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

             Dunarea a inregistrat in ultima perioada cote din ce in ce mai  mici pe sectorul de navigaţie de care aparţine si portul Giurgiu, scaderea, de la o zi la alta devenind o grija pentru navigatori. Capitanul portului Giurgiu, dl. Florin Oprea a avut amabilitatea de a ne acorda câteva informatii cu privire la acest subiect: “ Am consemnat tendinte puternice de scadere a cotelor dunarene, pe sectorul nostru, al Dunarii de Sus, dar, din fericire, nu s- a ajuns la cota zero la Giurgiu, ci la + 24, dupa care am inregistrat, de câteva zile , o usoara dar benefica cota de crestere. Traficul pe Dunare se desfasoara …mai cu atentie, existând dificultati in zona pragurilor, unde barjele incarcate din convoaie sunt trecute de praguri câte una, maxim câte doua. Am inregistrat praguri la  LUTA ( Teleorman) , in zona Zimnicea si la Baloiu- Corabia, unde efectiv se vad nisipurile din apa”.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ