DSP a constatat depasiri la parametrii legali in privinta calitatii apei potabile din judet

Cele mai citite

Directia de Sanatate Publica Calarasi a constatat, la monitorizarea calitatii apei potabile livrate in sistem centralizat de catre uzinele si microcentralele din judet, cat si la fantanile publice, depasiri ai parametrilor chimici si mai ales bacteriologici prevazuti de lege, ca urmare a secetei prelungite din luna august.
Potrivit unui comunicat remis luni presei de DSP Calarasi, o parte din primariile care detin microcentrale ce au livrat apa necorespunzatoare din punct de vedere calitativ au fost informate, urmand a fi informate si celelalte cu privire la neconformitatile constatate si masurile ce trebuie luate.
Existand riscul ca si in alte localitati, din cauza secetei si scaderii nivelului panzei freatice, sa se inregistreze situatia de neconformare a calitatii apei potabile la parametri prevazuti de lege, DSP Calarasi le recomanda tuturor autoritatilor locale sa ia masuri pentru intensificarea ritmului de spalare si dezinfectie a bazinelor de inmagazinare si a retelelor de distributie a apei potabile.

Ultimele articole

Pitești – Se oprește curentul electric în mai multe zone din municipiu! Mii de consumatori vor fi afectați

Serviciul de furnizare și distribuire a energiei electrice nu este în subordinea municipalității, aceasta este o modalitate de a...

Mandate de arestare europene executate de poliţiştii ialomiţeni

În dimineaţa zilei de vineri, 16 august, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Acţiuni Speciale -...

Trei copii au fost răniți în urma unui accident produs de un şofer băut și fără permis

Doi copii de trei şi nouă ani au fost accidentaţi, pe o stradă din Călăraşi, de o maşină condusă...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ