Drumurile din Ploieşti, un pericol şi pentru… pietoni

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

alei proastealei buneedilipavaj pal admŞoselele pline de gropi, care pun la încercare măiestria şoferilor pentru a le ocoli, dacă vor să nu-şi rupă maşinile, nu sunt, se pare, un pericol doar pentru aceştia. Nici pietonii nu se bucură de condiţii mai bune, multe dintre trotuarele de pe la noi, fiind, la rândul lor, pline de „cratere“, astfel că acestea devin adevărate curse cu obstacole pentru cei care le folosesc. Pietonii îşi „rup gâtul“ pe aleile din oraşe, care ar trebui să arate cu totul altfel, oferind condiţii optime pentru deplasări sau chiar plimbări de promenadă.
Nici municipiul Ploieşti, de altfel, mare reşedinţă a unui judeţ important al ţării, nu face excepţie. Străzile arată bine prin centru, pavajul e frumos în faţa Palatului Administrativ sau a marilor centre comerciale din zonă, pentru ca, înspre cartierele mărginaşe, situaţia să se înrăutăţească văzând cu ochii. În cea mai mare parte, trotuarele şi aleile din cartierele de blocuri sunt distruse, făcând imposibilă deplasarea oamenilor în condiţii civilizate. Ce să mai spunem de şoferi, ai căror nervi sunt testaţi la maxim, după ce îşi strică jantele sau bucşele autoturismelor prin gropile de pe şosele, că nici pietonii nu stau mai bine.

Ce înseamnă nişte cetăţeni cu iniţiativă…

Din acest motiv, reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari din Ploieşti au considerat că situaţia nu mai poate fi tolerată, s-au sesizat şi au solicitat la primărie repararea grabnică a trotuarelor din cartierele unde locuiesc. Edilii au răspuns pozitiv acestei cereri, astfel că Primăria municipiului Ploieşti, prin Administraţia Domeniului Public şi Privat, a anunţat, în cadrul ultimei întâlniri cu presa, desfăşurate săptămâna trecută, că „a demarat un program de reabilitare a aleilor de acces spre scările blocurilor şi spre platformele gospodăreşti. În prima fază a demarat asfaltarea aleilor de la blocurile C1, C2, C3, B1, B2 şi B2 bis şi cele spre platformele gospodăreşti de la blocurile B2 şi B2 bis din cartierul Cina“.
Edilii ne-au mai precizat că „reabilitarea căilor de acces spre scările blocurilor şi spre platformele gospodăreşti se realizează la solicitarea administratorilor asociaţiilor de proprietari ale blocurilor menţionate, urmând a fi realizată în toate cartierele din Ploieşti“.
Iată, aşadar, ce înseamnă ca unii cetăţeni să dea dovadă de spirit civic şi de iniţiativă, punându-i la treabă pe edili care au fost aleşi pentru a servi interesele urbei! Pentru că, în România, multe dintre probleme nu se rezolvă, tocmai pentru că ne-am obişnuit să suportăm, în tăcere, ceea ce este dincolo de limitele civilizaţiei.
Mădălina Zamfir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie