DREPTUL LA REPLICĂ AL PRIMARULUI DE LA PLOPENI

DREPTUL LA REPLICĂ AL PRIMARULUI DE LA PLOPENI

primar plopeni (2)De ceva timp, în media naţională şi locală, circulă o ştire conform căreia o delegaţie din oraşul Plopeni, formată din 35 de personae, a fost plecată, în perioada 1 august-16 august în Portugalia, mai exact în Insulele Azore, cu ocazia unui festival internaţional. Este vorba de ansamblul „Salba Prahovei“, al Casei de Cultură Plopeni, care a reprezentat România la acest festival de profil. Ulterior au apărut zvonuri potrivit cărora primarul, împreună cu membri ai familiei sale şi directorul Casei de Cultură, Ion Ghiorghe, alături de soţia sa, au însoţit ansamblul folcloric în Portugalia, pe bani publici. În total, se zvoneşte că ar fi vorba de o sumă de 25.000 de euro cheltuiţi pentru acest eveniment. Am dorit să aflăm chiar de la edilul oraşului Plopeni dacă afirmaţiile din ultima vreme sunt adevărate sau nu şi care sunt explicaţiile sale legate de acest scandal. Iată ce am aflat:

„Totul a fost o înscenare. Această înscenare are la bază alegerea viceprimarului, care a avut loc la începutul lunii septembrie. Partea adversă a pierdut, şi aici mă refer la PSD, deci viceprimarul actual este din PD-L. Se pare că acest lucru nu le-a convenit şi au început cu astfel de atacuri mişeleşti. Ce nu ştiu ei? Nu ştiu un lucru foarte important, poate cel mai important, şi anume faptul că noi am plătit această excursie, din data de 27 aprilie. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Ei au crezut că mergem pe banii publici. Ei bine, s-au înşelat! De aici a ieşit un scandal urât, care, din păcate, a fost provocat intenţionat şi nejustifcat! Efectiv am rămas consternat, nici nu vă pot spune cum mă simt acum vizavi de aceşti oameni, care au putut să dea aceste detalii. Aceşti oameni care au apărut la televizor au fost cumpăraţi. De cine? De membrii PSD din Plopeni! Au făcut acest lucru din răzbunare. Este fals faptul că am cheltuit 25.000 de euro din banii publici. Pentru această acţiune, iniţial bugetul Casei de Cultură a fost de 800 de milioane lei vechi. De ce? Am pus ca megem 35 de persoane ca să putem beneficia de un discount care se făcea în cazul în care numărul de persoane era mai mare. După care am plătit şi noi, cele 7 persoane care am fost în plus. Oricum, „în plus“ este mult spus deoarece, dacă stăm bine să ne gândim, oricine poate face parte din acest ansamblu. Şi vreau să spun că acolo, la festival, chiar am făcut treabă. Nu mi-e ruşine, ca primar, că i-am ajutat, la parade spre exemplu. Iar noi, aceste 7 persoane, am achitat contravaloarea celor 7 bilete de drum către companiile aeriene, separat, în momentul în care a achitat şi primăria. În spatele acestui scandal se află anturajul celui care a candidat la postul de viceprimar, Şerban Gheorghe.

Am muncit şi muncesc în continuare pentru acest oraş şi sunt convins că locuitorii săi văd schimbările în bine care au loc. Sunt în continuare consternat de ceea ce s-a întâmplat, dar sunt convins că lucrurile reale vor ieşi la suprafaţă şi toată lumea îşi va da seama că nu a fost decât o înscenare!“, a încheiat primarul Dragoş Niţă.

Cristina Avram

Leave a Reply

Your email address will not be published.