Două milioane de lei pentru Jilavele, Făcăeni, Feteşti şi Albeşti

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Patru proiecte, aparţinând administraţiilor publice locale din Jilavele, Făcăeni, Feteşti şi Albeşti, vor primi finanţare în cadrul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.
Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 2 milioane de lei, sumele aferente fiind asigurate din Fondul pentru Mediu.
Astfel, comuna Jilavele va primi 900.000 lei pentru realizarea unui ansamblu zonă verde, comunei Făcăeni i-a fost alocată suma de 117.627,50 lei pentru reabilitarea şi extinderea parcului public, municipiul Feteşti va primi 740.000 lei tot pentru reabilitarea şi extinderea parcului public, iar comuna Albeşti va primi 200.000 lei în cadrul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.
Hotărârea de aprobare şi finanţare a acestor proiecte a fost aprobată în şedinţa de miercuri, 7 octombrie, a Guvernului, la propunerea ministrului interimar al Mediului, Elena Udrea.
Prin acest act normativ sunt aprobate un număr de 183 de proiecte din toate judeţele ţării, selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 şi în sesiunea 25 august – 5 septembrie 2008.
O nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie a.c.
Pentru anul 2009, Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi îi este alocată suma de 200 milioane lei, prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 228 din 4 martie 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img