Donalam, o companie producătoare de oţel şi bare comerciale,  își propune să mărească numărul de angajați în combinatele din Târgoviște și Călărași, recrutând elevi din programul său de învățământ profesional dual

Data:

Donalam, o companie producătoare de oţel şi bare comerciale şi membră a AFV Beltrame Group, intenționează să își mărească numărul de angajați la combinatele sale din Târgoviște și Călărași în următorii ani.

În acest sens, compania a lansat un program de învățământ dual numit „Meseriașii de Oțel” în parteneriat cu trei unități de învățământ liceal din Călărași și Târgoviște pentru anul școlar 2023-2024.

Programul are ca scop înființarea de clase de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” și Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, precum și la Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” din Călărași. Elevii admiși în program vor beneficia de o pregătire teoretică la liceu, completată de stagii practice în combinatele de oțel ale Grupului AFV Beltrame din Târgoviște și Călărași. Într-o primă fază, vor fi disponibile 68 de locuri pentru meseriile de oțelar, laminorist și electromecanic pentru utilaje și instalații industriale în cele două locații.

HR managerul Donalam, Liliana Bica, a declarat că se așteaptă ca absolvenții programului să se alăture echipei companiei ca angajați după ce vor finaliza cei trei ani de studiu și practică. Parteneriatul se adresează tinerilor absolvenți de clasa a VIII-a care doresc să se califice în meserii tehnice, și este implementat începând cu anul școlar 2023-2024.

Compania speră că acești elevi vor deveni prima generație de tineri siderurgiști și vor ajuta la modernizarea și retehnologizarea companiei în perioada intensă ce urmează. Numărul total de locuri disponibile este de 68, cu 28 de locuri pentru calificarea profesională de oțelar și laminorist, 28 de locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje și instalații industriale și 12 locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje și instalații industriale.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Un accident rutier s-a produs sâmbătă între Buzău și Râmnicu Sărat

Un grav accident a avut loc sâmbătă pe DN2,...

Zeci de incendii de vegetație în Argeș

Numărul incendiilor de vegetație din Argeș rămâne ridicat. Au...

Culturile de porumb din Olt sunt afectate în proporție de 80%

Culturile de porumb din judeţul Olt au fost afectate...

Un nou drum va fi construit în Ilfov, cu legătură directă cu Autostrada Soarelui

Autoritățile din Ilfov au anunțat construcția unui nou drum...