Doi muzicieni români, în Cartea Recordurilor. Au susținut concerte pe toate cele șapte continente în mai puțin de 100 de zile

Data:

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga au intrat oficial în Guinness World Records™ după ce au devenit primii muzicieni din lume care au susținut un turneu de concerte pe toate cele șapte continente în mai puțin de 100 de zile. Turneul lor, intitulat „Drumul Libertății”, a fost dedicat împlinirii a 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și a avut un repertoriu exclusiv românesc.

Cei doi artiști au stabilit performanța în doar 98 de zile și 22 de ore, ultimul concert având loc pe 14 decembrie 2024, la Stația Științifică chiliană „Julio Escudero” din Antarctica. Astfel, ei devin și primii muzicieni care au susținut un concert profesionist de muzică clasică pe acest continent.

„La o asemenea veste, suntem bucuroși! Mai putem să spunem doar atât: AM REUȘIT!”, a scris Diana Jipa pe pagina ei de Facebook.

În cadrul turneului, Diana Jipa și Ștefan Doniga au concertat în orașe-simbol ale libertății, precum Bruxelles, Pretoria, Cebu, Auckland, New York și Lima, ducând astfel muzica clasică românească pe marile scene internaționale.

„Această performanță s-a născut din recunoștință și dragoste: recunoștință pentru cei care ne-au adus libertate acum 35 de ani și dragoste pentru muzica românească. Ne dorim ca această experiență să inspire și să motiveze tinerii să își urmeze visurile cu perseverență și muncă”, au declarat artiștii.

Ei au încheiat recent un alt proiect educațional, prin care au adus muzica lui George Enescu în școli din România, vorbind elevilor despre performanță, cultură și valori universale.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL