Doi foşti prefecţi de Buzău, condamnaţi definitiv la închisoare în dosarul retrocedării ilegale din pădurea Gura Teghii

Doi foşti prefecţi de Buzău, condamnaţi definitiv la închisoare în dosarul retrocedării ilegale din pădurea Gura Teghii

Paul Beganu şi Mariana Buleandră, foști prefecți  de Buzău, au fost condamnaţi definitiv la 8 ani şi jumătate, respectiv patru ani şi jumătate de închisoare în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii. Decizia Înaltei Curţi fiind definitivă.

De asemenea, tot în acest dosar, au mai fost condamnați fostul şef al ITSRV Focşani – Alexandru Lefter, la trei ani de închisoare cu suspendare; la fel și juristul Prefecturii Buzău – Ştefan Feraru; fostul secretar al Primăriei Gura Teghii, Liliana Panaite, a primit 3 ani, iar afaceristul buzoian Toni Bocioacă care fusese condamnat la 3 ani cu suspendare a fost achitat.

Paul Beganu a fost prefect de Buzău între 2009 şi 2012, fiind propus de PDL, iar Mariana Buleandă a fost prefect al Buzăului între 2014 şi 2015, susţinută de PSD.

În urmă cu doi ani, Curtea de Apel Ploieşti a dat condamnări record în cazul retrocedării ilegale de pădure în localitatea buzoiană Gura Teghii. Astfel, fostul prefect Paul Beganu primea o condamnare de 9 ani şi 6 luni, fostul prefect Maria Buleandră – 5 ani şi 6 luni, afaceristul Georghe Ceteraş – 10 ani şi 8 luni, fostul şef al ISRTV Focşani, Alexandru Lefter – 5 ani, juristul Prefecturii Ştefan Feraru – 3 ani şi 2 luni, fostul secretar al Primăriei Gura Teghii Liliana Panaite – 4 ani, afaceristul Toni Bocioacă – 3 ani.

Decizia de luni a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

În total, în acest dosar, au fost trimise în judecată 12 persoane.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost acuzat de patru infracţiuni de dare de mită, constituirea unui grup infracţional organizat şi cumpărare de influenţă. La rândul său, fostul prefect de Buzău Paul Beganu, care a fost arestat în 2014, a fost judecat pentru cinci fapte de corupţie: abuz în serviciu, luare de mită, instigarea la fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual şi instigare la dare de mită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.