Doi foști angajați eMAG, cercetați pentru că au fraudat compania timp de peste 2 ani

Cele mai citite

Doi foști angajați ai companiei eMAG sunt investigați pentru că au accesat ilegal un sistem informatic și au comis fraudă informatică, după ce au comandat bunuri pe care le-au achitat cu vouchere de reducere false, timp de peste doi ani.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, polițiștii au primit o sesizare la începutul lunii martie de la un reprezentant al unei societăți comerciale, care a susținut că un fost angajat în vârstă de 26 de ani a creat 75 de adrese de e-mail folosind date fictive și le-a utilizat pentru a comanda bunuri cu livrare la easy-box-uri din Ploiești, pe care ulterior le-a achitat cu vouchere de reducere false.

„Din cercetări a reieșit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei. În baza investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au realizat prinderea în flagrant a celor doi tineri în timp ce ridicau mai multe comenzi”, precizează informarea IJP Prahova.

Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuințele lor, unde au găsit mai multe mijloace de probă, dar și 12.700 de lei și 1.200 de euro. Cei doi tineri din județul Buzău și Dâmbovița au fost reținuți pentru 24 de ore și plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce polițiștii continuă investigațiile în cadrul unui dosar penal pentru acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie