Din toamnă, ADR se mută în casă nouă

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

În prezent, ADR Sud Muntenia îşi desfăşoară activitatea în sediul Consiliului Judeţean. Începând din toamnă, Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia se va muta într-un sediu nou, pe strada General Constantin Pantazi din municipiul Călăraşi.
Viitorul sediu are o suprafaţă de aproximativ 2.000 m.p., demisol, parter şi trei etaje. Potrivit directorului ADR, Liviu Muşat, valoarea totală a construcţiei se ridică la aproximativ 900.000 de euro, cu tot cu TVA. Fondurile pentru construirea noului sediu ADR Sud Muntenia au fost obţinute dintr-o finanţare pe Programul Phare 2006.
Recent, într-o conferinţă de presă, Liviu Muşat a declarat că speră ca până la finele lunii august lucrările de construcţie să se finalizeze, iar până cel târziu în octombrie anul acesta, activitatea ADR Sud Muntenia să se desfăşoare în noul sediu. Sediul a fost proiectat de SC Grossmann Engineering SRL din Bucureşti, iar licitaţia de construcţie a fost câştigată de Astalrom SA. Lucrările noului sediu ADR au început în luna iulie 2009, iar termenul de execuţie a fost de 12 luni. Directorul ADR a mai precizat, printre altele, că lucrările de construcţie au întârziat, iar în acest sens a purtat discuţii cu reprezentanţii Astalrom, aducându-le la cunoştinţă că pentru fiecare zi de întârziere a lucrărilor vor curge penalităţi de 0,1% din valoarea totală a construcţiei, dacă nici ultimul termen discutat (august) nu se respectă.
În prezent, în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Sud Muntenia îşi desfăşoară activitatea aproximativ 70 de persoane iar instituţia este, potrivit Legii nr. 315/ 2004 privind dezvoltarea regională în România, organismul neguvernamental, non-profit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce funcţionează în domeniul dezvoltării regionale, fiind coordonată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională, conducându-se după principiul autogestiunii economico-financiare.
ADR este Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 în regiunea Sud Muntenia.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img