Din cauza cererii mici agricultorii din județul Olt sunt obligați să arunce recolta de legume

Data:

În județul Olt, prețul unei kilograme de varză variază între 20 și 50 de bani, însă în acest an nu există cumpărători. Ca rezultat, tone de varză sunt abandonate pe câmp sau chiar aruncate la gunoi. Condițiile meteo neprielnice, în special grindina din zilele recente, au contribuit la pierderi semnificative, afectând și recolta de dovlecei, care a suferit deteriorări însemnate.

Fermierii din Olt se confruntă cu lipsa cererii pentru varza din acest an. În comuna Rusănești, de exemplu, varza este lăsată să putrezească pe câmpuri, deoarece la prețul de 20 de bani pe kilogram nu se găsesc cumpărători. Localnicii din Rusănești se văd nevoiți să aștepte în zadar, căruțele lor fiind încărcate cu varză. Pentru unii dintre ei, zilele treceau fără să poată face vreo vânzare.

Factorii meteorologici dificili îngreunează și mai mult munca fermierilor. Ploile și grindina au distrus o parte semnificativă din recoltă, forțându-i pe agricultori să își ducă eforturile și munca la groapa de gunoi.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...