Descinderi ale politistilor si jandarmilor la sediile unor firme fantoma din Ilfov si Bucuresti

Data:

 

 

Descinderi ale oamenilor legii in Ilfov si Bucuresti
Descinderi ale oamenilor legii in Ilfov si Bucuresti

 

 

Ofiterii de investigare a fraudelor, in baza unor informatii furnizate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si de Serviciul Roman de Informatii, au reusit identificarea si probarea activitatii infractionale a membrilor unei grupari infractionale specializata in achizitii intracomunitare ilegale, prin care au  prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 euro, prin intermediul a 70 de firme fantoma.

In luna august a acestui an, politistii de investigare a fraudelor s-au sesizat cu privire la faptul ca, cetateanul egiptean Abbas M., de 37 de ani, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a declarat fictiv sediul acesteia in orasul Pantelimon, cu scopul sustragerii de la verificarile financiare.

Fiind efectuate verificari cu privire la locatia in care aceasta firma avea sediul declarat oficial, s-a constatat faptul ca, la respectiva adresa figurau de asemenea sediile a inca cinci societati comerciale, formalitatile cu privire la infiintarea acestor firme fiind efectuate de catre aceeasi persoana, si anume, cetateanul turc, Ali M., de 54 de ani.

In cauza au fost extinse cercetarile asupra tuturor societatilor comerciale cu care, cele sase firmele fantoma au efectuat tranzactii comerciale, stabilindu-se ca si acestea erau infiintate in acelasi mod, in scopul sustragerii de la plata datoriilor catre stat (TVA si impozit pe profit).

Ofiterii au stabilit ca este vorba de aproximativ 70 societati fantoma, cu ajutorul carora statul a fost prejudiciat cu aproximativ 1 milion de euro.

 

De asemenea, s-a stabilit ca este vorba de o grupare bine organizata, in cadrul careia fiecare mebru era desemnat cu activitati precum recrutarea de persoane in numele carora erau infiintate firmele fantoma, recrutarea de persoane, care, contra unor sume de bani variind intre 300 si 500 de lei acceptau reprezentarea societatilor in fata organelor de control, in sensul de a confirma existenta respectivelor firme la adresele declarate in official, efectuarea de tranzactii bancare, avand ca obiect sume de bani, proveniti din activitati infractionale si intocmirea eronata a documentelor financiar-contabile.

Banii rezultati din aceste activitati ilicite au fost depusi atat in conturi din tara, cat si din strainatate.

Cea mai mare parte a marfurilor tranzactionate a fost introdusa intr-un complex comercial din localitatea Afumati.

In urma perchezitiilor din aceasta dimineata, 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov pentru audieri, urmand ca la finalizarea acestora sa fie dispuse masuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu.

De asemenea, au fost ridicate in vederea dispunerii de experize, documente financiar contabile, precum si sisteme de calcul.

In autoturismul unuia dintre suspecti a fost gasita suma de 130.000 lei, posibil provenita din activitati infractionale, care a fost indisponibilizata pana la finalizarea cercetarilor.

 

Jandarmii au venit in sprijinul politistilor pentru efectuarea de perchezitii

Totodata, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, au acţionat in sprijinul lucratorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, la executatarea de percheziţii, la locaţiile persoanelor aflate in atenţia Poliţiei, despre care se deţin date şi informaţii ca desfaşoara activitaţii comerciale ilicite, atat in Bucureşti, cat şi pe raza judeţului Ilfov.

La aceasta acţiune, in urma solicitarii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov Jandarmeria Ilfoveana a participat cu 8 echipaje de intervenţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...