Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu: „Voi face o lege pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi“

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Foto nicolaescu la consiliul localSăptamâna trecută a avut loc şedinţa lunară a consiliului local. O şedinţă foarte liniştită şi rapidă cum nu a mai fost de mult. Din cei 21 de consilieri, au fost prezenţi 19.
A onorat cu prezenţa şi deputatul PNL, Eugen Nicolăescu. Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat 22 de proiecte de hotărâre. Unul a fost retras. După ce, în prealabil, s-a votat ordinea de zi, consilierii locali au trecut la interpelări. Astfel, că cei şase consilieri care au luat cuvântul au adus în discuţie veşnica problemă, cea a câinilor. Răzvan Meseşeanu a cerut răspicat executivului Primăriei să găsescă soluţii imediate pentru rezolvarea acestei probleme. În replică, primarul municipiului Călăraşi a spus că va căuta soluţii, altele de până acum. Discuţiile au mai fost îndreptate şi către zona gurilor de canalizare care în multe locuri din municipiu lipsesc, de asemenea s-a discutat şi despre virozele respiratorii care în această perioadă fac ravagii. Aici, dr. Filimon Carmen profitând de prezenţa fostului ministru al sănătăţii, deputat Eugen Nicolăescu, a propus ca în această perioadă medicii să aloce 5 minute pentru a merge în şcoli şi a face o informare cu privire la cum să prevenim virozele în această perioadă. Nicolăescu a salutat iniţiativa consilierei Filimon şi a spus că va avea o întâlnire cu medicii în această perioadă pentru a găsi o soluţie în acest sens. ”Vreau să vă spun că îmi asum trei responsabilităţi în urma acestei întâlniri. Prima cred eu că reprezintă un pas urgent pe care trebuie să-l facem în această perioadă şi anume: să definitivăm o serie de obiective de investiţii pe care să încercăm să le obţinem în plus faţă de ce poate să facă consiliul local prin bugetul de stat. Al doilea angajament pe care mi-l asum, intenţionez ca săptămâna viitoare să am o întâlnire cu medicii şi directorii de şcoli astfel încât să-i punem faţă în faţă la această întâlnire şi să-i rugăm să bată şcoală cu şcoală, să trimită aceste mesaje importante atât pentru elevi cât şi pentru profesori. Al treilea angajament va fi acela al câinilor de pe străzi. Domnul primar spunea că s-au investit mulţi bani în a rezolva problema, dar rezultatele nu se văd. Cred că aici avem nevoie de o altă lege. O lege care să le permită autorităţilor locale mai mult decât pot să facă azi, astfel încât dumnealor să nu fie puşi cu spatele la zid că nu au suflet sau inimă sau că nu se ocupă de ei. În consecinţă, voi face un proiect de lege în acest sens, dar nu ştiu când va trece sau când va fi adoptat vreun act normativ. Probabil pe la începutul anului viitor”, a precizat cel mai activ parlamentar al judeţului Călăraşi.
Trecând la alte lucruri, putem spune că un alt proiect din cele 21 supuse spre aprobare consilierilor de pe ordinea de zi a fost şi proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de acoperire şi riscuri. Necesitatea acestui plan, spun reprezentanţii Primăriei Călăraşi, este foarte mare având în vedere noul statul al României ca membru NATO şi UE. De asemenea, cerinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă sunt acum mai mari decât au fost vreodată, deoarece apariţia unor riscuri atropice şi a unor schimbări dramatice în factorii climatici globali şi regionali pot periclita municipiul Călăraşi. Planul cuprinde pe lângă dispoziţiile generale atât caracteristicile unităţii administrativ-teritoriale, analiza riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, acoperirea riscurilor cât şi resursele umane şi financiare şi logistica acţiunilor. Toate cele 21 de proiectele au fost aprobate fără prea multe discuţii.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img