De Rusalii, litoralul a fost luat cu asalt

De Rusalii, litoralul a fost luat cu asalt

Cu ocazia minivacanței de Rusalii, peste 15.000 de români sunt cazați pe litoral. Această cifră depășește cu mult așteptările touroperotorilor care anticipau că vor ajunge la mare în jur de 10.000 – 12.000 de turiști.

Se pare că sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar din cauza restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei, ritmul rezervărilor a fost mult diminuat. Cu toate acestea, numărul rezervărilor a crescut exponential după ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie.

Ionuț Nedea, directorul general al agenției Litoralulromanesc.ro, a declarat că: “Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate maximă”.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

În această perioadă, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 anul trecut, în aceeași perioadă

Leave a Reply

Your email address will not be published.