David Popovici refuză să promoveze jocurile de noroc. Plănuiește să deschidă un centru de reabilitare pentru dependenți: „Jocurile de noroc sunt nocive, fac din viață un coșmar”

Data:

David Popovici, campion olimpic la înot, a transmis un mesaj emoționant adolescenților, îndemnându-i să evite comparațiile și să își urmeze propriul drum cu răbdare și autenticitate. Într-un dialog sincer în cadrul podcastului MCN, moderat de Micutzu (Cosmin Nedelcu), Popovici a discutat despre presiunile căutării unui scop în viață, importanța muncii susținute și necesitatea de a rămâne conectat la valorile personale, departe de tentațiile succesului material.

Sportivul a abordat și subiecte delicate, precum refuzul său de a promova jocurile de noroc, o decizie influențată de experiențele personale. David a dezvăluit că un membru al familiei sale s-a confruntat timp de 10 ani cu dependența de droguri și jocuri de noroc, ceea ce i-a întărit convingerea că astfel de practici trebuie evitate și că persoanele afectate merită sprijin, nu marginalizare.

Tânărul înotător și-a exprimat dorința de a sprijini comunitatea după încheierea carierei sportive, plănuind să deschidă un centru de reabilitare pentru dependenți și să inițieze programe care să reducă numărul de copii care se îneacă din cauza lipsei abilităților de înot. El a subliniat nevoia unui angajament comun pentru schimbare și dezvoltarea unui sistem mai eficient în educație și sport.

Prin autenticitatea sa, David Popovici inspiră nu doar prin performanțele sportive, ci și prin exemplul personal de responsabilitate și implicare civică.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL