Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de fapte de corupție de pe vremea când era primar în Slatina. De asemenea, instanța a dispus și confiscarea sumei de 4.296.270 lei.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Astfel, fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă, a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul care a fost înregistrat în 2018 la Tribunalul Dolj.

Se pare că acesta, pe vremea când era primar în Slatina, ar fi primit comisioane de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. Mai exact: contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

În 2012, Vâlcov, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina.

În 2013, de la aceeași firmă, Vâlcov ar fi primit, în mai multe tranșe, peste 2 milioane de lei. Această suma l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

Același lucru ar fi procedat și în alte două cazuri, fostul primar al Slatinei.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.